Tejfölös gyümölcstorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
19g finomliszt68 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
37 kcal
-
63g tej35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
43 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
30 kcal
-
31g gyümölcslé14 kcal
Összesen
610
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
292 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
343 kcal
-
600g tejföl1188 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
40g mandulapehely236 kcal
-
250g gyümölcslé115 kcal
Összesen
4874
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.6g sertészsír6 kcal
-
14.1g trópusi gyümölcskonzerv12 kcal
-
20.7g tej12 kcal
-
8.3g cukor32 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
24.9g tejföl49 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
1.7g mandulapehely10 kcal
-
10.4g gyümölcslé5 kcal
Összesen
203
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 124.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
610
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.9 g
Zsír
-
Összesen 229.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 710 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3818.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1554 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1176 mg
-
Nátrium 709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632 g
-
Cukor 341 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 996.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 1307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
4874
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
-
150 g finomliszt
-
75 g cukor
-
75 g vaj
-
1 tk sütőpor
-
1 db tojás
-
0.5 l tej
-
20 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
600 g tejföl
-
20 g zselatin
-
4 dkg mandulapehely
Elkészítés
- A lisztet, acukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
- A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
- A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! (Eddig kipróbáltam ananásszal, barackkal, trópusi gyümölcskonzervvel, mandarinkonzervvel, naranccsal - ezekkel mind működött.)
- 375 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).
- ¼ liter gyümölcslevet vagy vizet kimérünk, a zselatinporral simára keverjük. Keverés közben felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, aztán egyenletesen a mandarinokra öntjük.
- Ha megszilárdult szeletelt mandulaforgáccsal megszórjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4595
- Feltöltés dátuma: 2012. július 06.
Ajánló
A tortát számos alkalommal elkészítettem gluténmentes változatban is, a képen is épp egy ilyen "példány" látható. Ilyenkor nincs más teendő, mint a finomliszt helyett rizslisztet használni, és odafigyelni, hogy a pudingpor és a sütőpor is gluténmentes legyen. Ritka, hogy ilyen egyszerű legyen egy lisztérzékenyeknek is megfelelő süti elkészítése!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
nyultanti
100 recept
Leginkább nyáron szoktam ezt a tortát elkészíteni. A vékonyka tésztához üdítően hat a friss, könnyed, nem túl édes krém és a gyümölcsök együttese. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell sütni, ami ugye nagy melegben nem túl kellemes.