r
Nosalty Logó

Tejfölös gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Tejfölös gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 610 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    996.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 4874 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, acukrot, a vajat, a sütőport és a tojást sima tésztává gyúrjuk.
  2. A tészta felét lisztes kézzel, zsírozott kapcsos tortaformába nyomjuk. A peremét szintén kizsírozzuk. A maradék tésztából vékony hengert formálunk, és a forma alsó peremét körben kibéleljük vele. A mutató és középső ujjunkkal kb. 3 cm-re a forma pereméhez felhúzzuk. A tészta alját többször villával megbökjük, a formát hidegre állítjuk. (Ha úgy érezzük, hogy nem tökéletes a tészta, ne aggódjunk, a krém összetartja majd a tortát.)
  3. A konzerv gyümölcsöt egy szitában lecsöpögtetjük, és a levet felfogjuk. Ha friss gyümölcsöt használunk, megtisztítjuk. Mindenképp olyan gyümölcsöt válasszunk, ami a hosszú sütést bírni fogja! (Eddig kipróbáltam ananásszal, barackkal, trópusi gyümölcskonzervvel, mandarinkonzervvel, naranccsal - ezekkel mind működött.)
  4. 375 ml tejet és cukrot felforralunk. A pudingport a maradék tejjel simára keverjük. A felforralt tejhez adjuk, és kevergetve felforraljuk. A tejfölt belekeverjük, és a masszát rögtön a formába öntjük. A felszínét lesimítjuk, és a gyümölcsöt egyenletesen ráhelyezzük. Előmelegített sütőben (villanysütő 175 °C, gázsütő 2. fokozat) 70-75 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk (legjobb egész éjszaka).
  5. ¼ liter gyümölcslevet vagy vizet kimérünk, a zselatinporral simára keverjük. Keverés közben felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, aztán egyenletesen a mandarinokra öntjük.
  6. Ha megszilárdult szeletelt mandulaforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4598
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Ajánló

A tortát számos alkalommal elkészítettem gluténmentes változatban is, a képen is épp egy ilyen "példány" látható. Ilyenkor nincs más teendő, mint a finomliszt helyett rizslisztet használni, és odafigyelni, hogy a pudingpor és a sütőpor is gluténmentes legyen. Ritka, hogy ilyen egyszerű legyen egy lisztérzékenyeknek is megfelelő süti elkészítése!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös gyümölcstorta
nyultanti 100 recept

Leginkább nyáron szoktam ezt a tortát elkészíteni. A vékonyka tésztához üdítően hat a friss, könnyed, nem túl édes krém és a gyümölcsök együttese. Egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig kell sütni, ami ugye nagy melegben nem túl kellemes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...