r
Nosalty Logó

Tejfölös-citromos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejfölös-citromos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 1037 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1334 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.7 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    617 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4148 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy gépi habverő segítségével habosra verjük a tojásokat a kétféle cukorral és a sóval, majd belereszeljük a citromok héját, hozzáadjuk a kifacsart levüket, a tejfölt, joghurtot, és simára keverjük.
  2. Ezután folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a kétféle olajat, végül beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Egy hosszúkás 30x10 cm-s formát vajjal kikenünk, liszttel megszórjuk, belesimítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük kb. 45-50 perc alatt, tűpróbáig. Ha nagyon sülne a teteje, egy fóliával lazán letakarjuk. A sütési idő függ a sütő teljesítményétől.
  4. A megsült süteményt kivesszük a sütőből, de egy pár percig még a formában hagyjuk, ezután egy rácsra kitesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Porcukorral megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 29663
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-citromos sütemény
Katharosz 499 recept

Isteni finom, szaftos, zamatos sütemény, reggelire, uzsonnára, vagy csak úgy csemegézni, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...