Tejfölben sült tarja ropogós sült zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Buday Péter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tarja
-
120g sertéstarja223 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Sült zöldség
-
38g cukkini6 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
38g zeller14 kcal
-
13g póréhagyma3 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
75g tej42 kcal
-
21g napraforgó olaj47 kcal
Összesen
761
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tarja
-
480g sertéstarja893 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Sült zöldség
-
150g cukkini24 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
100g lilahagyma36 kcal
-
150g zeller54 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
300g tej168 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
3041
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
Tarja
-
20.4g sertéstarja38 kcal
-
4.3g tv-paprika1 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
3.8g petrezselyem1 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj8 kcal
Sült zöldség
-
6.4g cukkini1 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
4.3g lilahagyma2 kcal
-
6.4g zeller2 kcal
-
2.1g póréhagyma1 kcal
-
8.5g finomliszt31 kcal
-
12.8g tej7 kcal
-
3.6g napraforgó olaj8 kcal
Összesen
130
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1059.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 321.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1165 micro
-
β-karotin 4062 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2283 micro
Összesen
761
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 131.9 g
Zsír
-
Összesen 170.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4237.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1751 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 240.8 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1284.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1922 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 1577 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 334 micro
-
Kolin: 499 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 4659 micro
-
β-karotin 16248 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9131 micro
Összesen
3041
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 198 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Tarja
-
10 dkg tv-paprika
-
10 dkg lilahagyma
-
2 csokor petrezselyem
-
3 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
Sült zöldség
-
15 dkg cukkini
-
15 dkg sárgarépa
-
10 dkg lilahagyma
-
15 dkg zeller
-
20 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Tarja
- Az ujjnyi vastag sertéstarját 6-8 dkg-os szeletekre vágjuk. Besózzuk, megborsozzuk és hagyjuk állni legalább fél órát. Serpenyőben, forró zsiradékban mindkét oldalát a húsoknak elősütjük. 15-20 másodpercig oldalanként. Ezután a szeleteket egy kiolajozott tepsire tesszük.
- Nagyon vékony szeletekre vágunk lila hagymát, tv paprikát, fokhagymagerezdeket, és felaprítjuk apróra a petrezselymet, majd megsózzuk a zöldségeket. Minden szeletre teszünk a zöldségekből. A serpenyőben maradt sülő zsiradékkal meglocsoljuk a zöldségeket. Mindegyik hússzeletre egy evőkanál tejfölt kanalazunk vastagon. Nem keverjük ki a tejfölt, mert a kikevert tejföl lefolyhat.
- Az előmelegített 210 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Onnan látszik, hogy kész, ha aranybarnára sült a tejföl.
- Köretként vékony csíkokra vágjuk a zöldségeket. A csíkokra vágott zöldségeket tejbe áztatjuk, majd meghempergetjük a lisztben. Ezt követően forró bő zsiradékban aranybarnára sütjük.
- Tejfölös tarja mellé köretként tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10314
- Feltöltés dátuma: 2015. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Buday Péter
18 recept
-