r
Nosalty Logó

Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátávál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejben pácolt csirkemell tzatziki salátávál
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húshoz

Tzatziki salátához

1276
Kalória
12.5g
Fehérje
26.5g
Szénhidrátok
126.9g
Zsír
417.9g
Víz
120.1g
Koleszterin
1.7g
Rost
17.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húshoz

Tzatziki salátához

Összesen 1276 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húshoz

Tzatziki salátához

Összesen 2555 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Húshoz

Tzatziki salátához

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    1706 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    417.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1276 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    253.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5017.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    556 mg
  • Nátrium
    3413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    835.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 2555 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemell szeleteket enyhén kiklopfoljuk, de nem szabad túl vékonyra.
  2. 2 dl tejbe belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, teszünk bele egész borsot, sót és babérlevelet, majd belefektetjük a csirkemellszeleteket. 2-3 órára berakjuk a hűtőbe.
  3. Amíg a csirkemell a tejben "pihen", elkészítjük a tzatziki salátát. Az uborkát meghámozzuk, és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, és állni hagyjuk kb. 10-15 percet. Ezek után kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Ráöntjük a tejfölt és a joghurtot, nyomunk bele 2 fokhagyma gerezdet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, szerecsendiót szórunk rá, olívaolajat csepegtetünk bele és 1 csepp citromlevet. Megkavarjuk, és szintén a hűtőbe rakjuk.
  4. Ha letelt a 2-3 óra, kivesszük a csirkemellet a tejből, lecsepegtetjük, és belefektetjük a felhevített vajba. Meghintjük sóval és borssal. Mindkét oldalát nagy hőfokon sütjük, majd ha már fehér kérget kapott, alacsonyabb hőfokon fedő alatt sütjük, és egy kevés vizet öntünk alá. Kb. 5 perc letelte után levesszük a fedőt, megforgatjuk, de a lényeg, hogy ne szúrjuk bele a húsba a villát, mert az értékes nedvek kifolynak belőle. Addig sütjük, amíg a külseje aranybarna színt kap.
  5. Tzatziki salátával és rizzsel tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Fogyókúrázók is nyugodtan megehetik, főleg így bikini szezon előtt.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!