r
Nosalty Logó

Tej nélküli őszibarackos diós süti

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Margó48
Tej nélküli őszibarackos diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 3181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1171 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    876.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1197 micro
  • β-crypt
    514 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 3181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját a cukrokkal és fokozatosan hozzá adagolt vízzel habosra keverjük, majd a kanalanként hozzáadagolt olajjal is tovább keverjük gépi habverővel.
  2. A liszteket a sütőporral és a dióval elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A megmosott őszibarackot lehéjazzuk, négyfelé vágva kiszedjük a magját. A szeleteket keresztben kettévágjuk, így 8 db lesz egy szem barackból.
  5. Az 1 dkg cukrot elkeverjük a kávéskanál (5 g) őrölt fahéjjal, és ebbe hempergetjük meg a feldarabolt őszibarackokat.
  6. A felvert tojássárgájához lazán hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a keményre felvert tojások fehérjét.
  7. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és rárakjuk a fahéjas, cukros őszibarackokat.
  8. Előmelegített sütőben kb 170 c fokon kb 30-35 percig sütjük (tűpróba).
  9. Sütőből kivéve rácsurgatjuk az előtte mézzel elkevert fahéjat. Kihűlve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1924
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Mivel most van az őszibarack érése, nekünk félkemény állapotban volt ez a 1/2 kg, közepes nagyságú őszibarackunk, ebből szerettünk volna valami finomat, ami szerintünk sikerült, mert mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Sütés után

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...