r
Nosalty Logó

Tej- és gluténmentes bolognai lasagne

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tej- és gluténmentes bolognai lasagne
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

643
Kalória
39.1g
Fehérje
57.9g
Szénhidrátok
29g
Zsír
205.8g
Víz
104g
Koleszterin
5.9g
Rost
13.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 643 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 3862 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Bolognai szósz

Lasagne összeállítása

Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2050.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    205.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24828 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 643 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.6 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    624 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12304.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1698 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3112 mg
  • Nátrium
    6488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1234.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    867 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    656 micro
  • α-karotin
    347 micro
  • β-karotin
    5463 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    148966 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 3862 kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7224 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Bolognai szósz

  1. Először a paradicsomokat megmossuk, a hagymákat megpucoljuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, a növényi sajtot lereszeljük, majd ezeket félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón. Ezután a hagymákat a kókuszzsíron üvegesre dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszersót, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Ezt összekeverjük, és beletesszük a felkockázott paradicsomokat is.
  3. Ezután belerakjuk a darált húst, amit kifehéredésig sütünk, majd beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet. Kicsit még forraljuk, és ha már kellően bugyog, akkor kész is van a bolognai szószunk.

Lasagne összeállítása

  1. Előveszünk egy nagyobb tepsit, amit kókuszzsírral kikenünk, és a sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra. Amíg a sütő felmelegszik, összeállítjuk a lasagnet.
  2. Először a tésztát tesszük le a tepsibe, majd jó alaposan rakunk rá a szószból (ügyeljünk rá, hogy mindent ellepjen, mert így biztos, hogy megpuhul a tészta). Utána szórunk rá egy kis sajtot. Majd ismét a tészta következik és egy újabb szósz adag. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  3. A lényeg, hogy egy szósz réteg maradjon a végére, amelyre a maradék sajtot rászórjuk (nekem 5 tésztaréteg lett ebből az adagból). Alufóliával letakarjuk a tepsinket (nem kötelező), majd az előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
  4. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, utána fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x22x6

Végre sikerült egy olyan lasange receptet kialakítanom, amely nagyon ízletes és finom. Viszonylag gyorsan el is készíthető. Mondanom sem kell, hogy alig maradt belőle. Hát igen, a hús hatalma mindenek felett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!