Tej- és gluténmentes bolognai lasagne
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai szósz
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
3g fokhagyma3 kcal
-
2g fűszersó0 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g gulyáskrém4 kcal
-
68 kcal
Lasagne összeállítása
Összesen
643
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai szósz
-
300g lasagne tészta1113 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
45g kókuszzsír401 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
12g fűszersó0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
500g sűrített paradicsom410 kcal
Lasagne összeállítása
Összesen
3862
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Bolognai szósz
-
14.5g lasagne tészta54 kcal
-
9.7g sajt34 kcal
-
29.1g darált sertéshús53 kcal
-
2.2g kókuszzsír19 kcal
-
8.2g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
0.6g fűszersó0 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g gulyáskrém1 kcal
-
24.2g sűrített paradicsom20 kcal
Lasagne összeállítása
Összesen
187
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2050.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 283 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 1081 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 205.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24828 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
643
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 234.6 g
Zsír
-
Összesen 174.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12304.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 1698 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 3112 mg
-
Nátrium 6488 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 347.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1234.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1124 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 867 micro
-
Kolin: 712 mg
-
Retinol - A vitamin: 656 micro
-
α-karotin 347 micro
-
β-karotin 5463 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 148966 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
3862
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 596.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7224 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
Bolognai szósz
-
30 dkg lasagne tészta
-
20 dkg sajt
-
60 dkg darált sertéshús
-
1 nagy db vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
3 kávéskanál fűszersó
-
2 db paradicsom
-
1 teáskanál fekete bors
-
2 teáskanál oregánó
-
1 teáskanál bazsalikom
-
2 ek gulyáskrém
-
50 dkg sűrített paradicsom
Lasagne összeállítása
Elkészítés
Bolognai szósz
- Először a paradicsomokat megmossuk, a hagymákat megpucoljuk. A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, a növényi sajtot lereszeljük, majd ezeket félretesszük. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymákat áttörjük egy fokhagymanyomón. Ezután a hagymákat a kókuszzsíron üvegesre dinszteljük.
- Hozzáadjuk a fűszersót, a borsot, az oregánót és a bazsalikomot. Ezt összekeverjük, és beletesszük a felkockázott paradicsomokat is.
- Ezután belerakjuk a darált húst, amit kifehéredésig sütünk, majd beleöntjük a sűrített paradicsomot, és hozzáadjuk a gulyáskrémet. Kicsit még forraljuk, és ha már kellően bugyog, akkor kész is van a bolognai szószunk.
Lasagne összeállítása
- Előveszünk egy nagyobb tepsit, amit kókuszzsírral kikenünk, és a sütőt előmelegítjük (alul-felül sütés) 200 fokra. Amíg a sütő felmelegszik, összeállítjuk a lasagnet.
- Először a tésztát tesszük le a tepsibe, majd jó alaposan rakunk rá a szószból (ügyeljünk rá, hogy mindent ellepjen, mert így biztos, hogy megpuhul a tészta). Utána szórunk rá egy kis sajtot. Majd ismét a tészta következik és egy újabb szósz adag. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak az alapanyagok.
- A lényeg, hogy egy szósz réteg maradjon a végére, amelyre a maradék sajtot rászórjuk (nekem 5 tésztaréteg lett ebből az adagból). Alufóliával letakarjuk a tepsinket (nem kötelező), majd az előmelegített sütőbe tesszük 40 percre.
- Ha elkészült, hagyjuk hűlni, utána fel is szeletelhetjük, és tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x22x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6371
- Feltöltés dátuma: 2016. május 03.
Ajánló
Ketchuppal vagy savanyúsággal lehet még kiegészíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Végre sikerült egy olyan lasange receptet kialakítanom, amely nagyon ízletes és finom. Viszonylag gyorsan el is készíthető. Mondanom sem kell, hogy alig maradt belőle. Hát igen, a hús hatalma mindenek felett!