r
Nosalty Logó

Tehéntánc rösztiburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tehéntánc rösztiburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz

Röszti burgonya

Összesen 1700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz

Röszti burgonya

Összesen 6789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Húshoz

Röszti burgonya

Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2498.7 g
  • Cink
    135 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    107 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    570 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 1700 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    304.7 g

Zsír

  • Összesen
    456.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    114 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9994.9 g
  • Cink
    541 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    426 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    3260 mg
  • Nátrium
    4020 mg
  • Réz
    22 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1433.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    95 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    56 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    244 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2280 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3787 micro
Összesen 6789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Röszti burgonya

Elkészítés

Húshoz

  1. A bacont egy serpenyőben odatesszük pirulni, majd, amikor megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát. Mikor megpirult, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, sót, borsot, és pirítjuk még egy darabig.
  2. Miután kihűlt, keverjük hozzá a reszelt sajtot és a túrót. Tegyük félre.
  3. Ha vastagabb szelet húsunk van, akkor zsebet vágunk bele, ha nem, akkor kiklopfoljuk és kettőt egymásra teszünk. Megsózzuk, majd pedig megtöltjük a túrós keverékkel.
  4. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Ha 2 szelet hússal csináljuk, akkor érdemes hústűvel összefogatni legalább 2 oldalon.
  5. Bő, forró olajban kisütjük.

Röszti burgonya

  1. A burgonyát meghámozzuk, majd egészben megfőzzük, de csak félig, mivel reszelni kell. Nos, ha már félig megfőtt, kiszedjük és kézmelegre hűtjük, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lereszelt burgonyához adjuk a tojásokat, fokhagymát, borsot és ételízesítőt, majd pedig jól összekeverjük.
  3. Egy tiszta serpenyőbe tetszőleges méretűre formázzuk, majd pedig annyi olajat öntünk rá, hogy legalább félig érje a rösztit.
  4. Így tegyük oda sülni, és süssük aranybarnára.
  5. A hússal együtt tálaljuk egy kis salátával.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 9951
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom miatt csináltam meg az 5. évfordulónkra, mert nagyon szereti a "Nagycserkeszi tehéntáncot", és úgy gondoltam ezzel fogom meglepni. Az eredménynek nagyon megörült és elsöprő sikert arattam vele :)

Hozzávalók

Húshoz

Röszti burgonya

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...