Tavaszi rugelach epresen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
33g krémsajt83 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
2g likőr5 kcal
-
6 kcal
-
100g eper30 kcal
-
25g dió164 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
32 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Kenés
Összesen
984
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
200g krémsajt500 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
100g cukor387 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g likőr33 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
600g eper180 kcal
-
150g dió981 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
191 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Kenés
Összesen
5907
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
9.7g krémsajt24 kcal
-
9.7g margarin69 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
4.8g cukor19 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
0.5g likőr2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
29g eper9 kcal
-
7.2g dió47 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
2.4g étkezési keményítő9 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Kenés
Összesen
286
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 53.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 115.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 272 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
984
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 93.1 g
Zsír
-
Összesen 319.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2527.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 680.4 g
-
Cukor 250 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 693.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 357 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 433 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 1631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1281 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
5907
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 122.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
286
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg krémsajt
-
20 dkg margarin
-
10 dkg cukor
-
35 dkg finomliszt
-
1 csipet só
Töltelék
-
10 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
1 ek likőr
-
1 csomag vaníliás cukor
-
60 dkg eper
-
15 dkg dió
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 dkg étkezési keményítő
-
1 citromból nyert citromhéj
Kenés
Elkészítés
Tészta
- A megtisztított, apró darabokra vágott epret kis lábasban a keményítővel, cukorral, cseresznyelikőrrel, a citrom kifacsart levével összefőzzük, kb. 10-15 percig. Kihűtjük, majd összekeverjük a darált dióval és a citrom lereszelt héjával.
- A tésztát robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliában pihentetjük egy éjszakát.
- A tésztát másnap négy egyenlő részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk.
- Megkenjük a töltelékkel, majd 8 felé vágjuk a köröket, hogy egyenlő háromszögeket kapjunk.
- Kifliszerűen feltekerjük őket.
- Megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd megszórjuk vaníliás cukorral.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig légkeveréses sütőben, 40 percig hagyományosban sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3797
- Feltöltés dátuma: 2013. június 03.
Ajánló
4-6 fős családnak, desszertként egy könnyű hétvégi ebéd után!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Lauder Iskola Könyvünnepére hívtuk meg két éve Fűszeres Esztert, aki bemutatta szakácskönyvét. Az iskola Főzőcskézni szerető tanulói két tanáruk, Ági és Cili, segítségével kiválasztottak 10 receptet, amit elkészítettek, és a könyvünnep idején kínálták vele a jelenlévő vendégeket. A legnagyobb sikere a Rugelach-nak lett, így ezt választottuk most, kicsit megváltoztatva, azaz friss eperrel tavaszi sütemény csodává varázsolva!