r
Nosalty Logó

Tavaszi rugelach epresen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi rugelach epresen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 5907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 286 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    319.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2527.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1281 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 5907 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A megtisztított, apró darabokra vágott epret kis lábasban a keményítővel, cukorral, cseresznyelikőrrel, a citrom kifacsart levével összefőzzük, kb. 10-15 percig. Kihűtjük, majd összekeverjük a darált dióval és a citrom lereszelt héjával.
  2. A tésztát robotgéppel összedolgozzuk, majd fóliában pihentetjük egy éjszakát.
  3. A tésztát másnap négy egyenlő részre osztjuk, kör alakúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük a töltelékkel, majd 8 felé vágjuk a köröket, hogy egyenlő háromszögeket kapjunk.
  5. Kifliszerűen feltekerjük őket.
  6. Megkenjük a tojás és a tej keverékével, majd megszórjuk vaníliás cukorral.
  7. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig légkeveréses sütőben, 40 percig hagyományosban sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3792
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Ajánló

4-6 fős családnak, desszertként egy könnyű hétvégi ebéd után!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lauder Iskola Könyvünnepére hívtuk meg két éve Fűszeres Esztert, aki bemutatta szakácskönyvét. Az iskola Főzőcskézni szerető tanulói két tanáruk, Ági és Cili, segítségével kiválasztottak 10 receptet, amit elkészítettek, és a könyvünnep idején kínálták vele a jelenlévő vendégeket. A legnagyobb sikere a Rugelach-nak lett, így ezt választottuk most, kicsit megváltoztatva, azaz friss eperrel tavaszi sütemény csodává varázsolva!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...