Tavaszi káposztasaláta variációk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
A joghurtos öntethez
Az ecetes öntethez
Összesen
206
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
A joghurtos öntethez
Az ecetes öntethez
Összesen
825
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
A salátához
A joghurtos öntethez
Az ecetes öntethez
Összesen
30
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 260 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 505.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 816 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 3194 micro
-
β-karotin 7836 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 946 micro
Összesen
206
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2670.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.7 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2022.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3265 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 504 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1417 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 741 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 12774 micro
-
β-karotin 31343 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 3785 micro
Összesen
825
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 468 micro
-
β-karotin 1148 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A káposztát nagyon vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát zöld részével együtt felkarikázzuk.
- A joghurtos öntet hozzávalóit összekeverjük, ízesíthetjük még kevés citromével is.
- Az ecetes öntetet ízlés szerint elkészítjük. (Nálam: 2 dl víz, 1 ek ecet, 2 ek cukor és csipetnyi só.)
- A saláta hozzávalóit összekeverjük, tetszőleges öntettel nyakon öntjük, és 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 22439
- Feltöltés dátuma: 2012. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kis gasztronauta
142 recept
Az amerika káposztasalátát szerettem volna elkészíteni, de majonéz nélkül. Ezt a két verziót próbáltam ki, és mindkettő nagyon jó lett.