Tavaszi cseresznyés-csokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
69g tojás87 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
15g tej8 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
88g cseresznyebefőtt63 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
43 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
A csokitöltelékhez
-
125g habtejszín365 kcal
-
75g étcsokoládé410 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
A díszítéshez
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
1596
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
60g tej34 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
350g cseresznyebefőtt252 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
171 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A csokitöltelékhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
A díszítéshez
-
250g habtejszín730 kcal
Összesen
6369
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
A piskótához
-
12.4g tojás16 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
2.7g tej2 kcal
A cseresznyés töltelékhez
-
15.8g cseresznyebefőtt11 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
8 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A csokitöltelékhez
-
22.6g habtejszín66 kcal
-
13.6g étcsokoládé74 kcal
-
0.2g lapzselatin1 kcal
A díszítéshez
-
11.3g habtejszín33 kcal
Összesen
289
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 96 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1037.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.4 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 174.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
1596
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.7 g
Zsír
-
Összesen 383.9 g
-
Telített zsírsav 229 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4148.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 934 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 558 mg
-
Foszfor 1744 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 653.5 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 697.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2759 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 371 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 2711 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 592 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1340 micro
Összesen
6369
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
40 g vaj
-
160 g finomliszt
-
60 ml tej
A cseresznyés töltelékhez
-
350 g cseresznyebefőtt
-
1 ek cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A csokitöltelékhez
-
500 ml habtejszín
-
300 g étcsokoládé
-
2 db lapzselatin
A díszítéshez
-
250 g habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához gőz felett keverjük ki a cukrot az egész tojásokkal, míg kellemesen meleg nem lesz, de ne legyen forró. Vegyük le a tűzről, és keverjük tovább, míg krémes fehéres habot nem kapunk (kb. 7-10 perc).
- A vajat megolvasztjuk a tejben, hagyjuk kicsit kihűlni, és csorgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, és fakanállal keverjük óvatosan simára.
- Egy kerek tortaformába öntjük, és megsütjük (csináljunk tűpróbat a végén).
- A cseresznyelevet felfogjuk, adjuk hozzá a cukorot, és a pudinporral sűrű krémet főzünk belőle. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a cseresznyét is. Melegítsük meg fél percig, és hagyjuk kicsit hűlni a krémet.
- A tejszínt egy kis lábasba felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit. Áztassuk be a zselatint hideg vízben, ha megpuhult, nyomkodjuk ki, és adjuk a meleg csokikrémhez.
- Í megsült és kihűlt piskótát vágjuk 3 fele. Az első réteg köré tegyünk egy tortagyűrűt, és öntsük rá a cseresznyetölteléket. Tegyük rá a második tortalapot, és öntsük rá a félig megdermedt csokikrémet. Fedjük le a harmadik lappal, és hagyjuk 2-3 órán át hűlni.
- Verjük fel a tejszínt habbá, kenjük rá óvatosan a hideg tortára,és díszítsük virágokkal, virágszirmokkal.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2853
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.
Ajánló
Csak olyan virágokat használjunk, ami NEM mérgező. Kertésztől, virágboltostól vagy a neten utána lehet nézni.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
Egy kedves baratnőmnek születésnapja volt, és mivel nagyon szeretni a tavaszi virágokat, az egyik kedvenc dekorációmat használtam, igazi ehető virágokat. Nincs nagyon ízük (de nem is keserűek), viszont olyan kellemes tavaszi illat áradt a tortából, hogy mindenki egy virágkert közepén érezte magát :).