r
Nosalty Logó

Tavaszi cseresznyés-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi cseresznyés-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Összesen 289 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 1596 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    383.9 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4148.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    697.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    371 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2711 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 6369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához gőz felett keverjük ki a cukrot az egész tojásokkal, míg kellemesen meleg nem lesz, de ne legyen forró. Vegyük le a tűzről, és keverjük tovább, míg krémes fehéres habot nem kapunk (kb. 7-10 perc).
  2. A vajat megolvasztjuk a tejben, hagyjuk kicsit kihűlni, és csorgassuk bele a tojásos-cukros keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, és fakanállal keverjük óvatosan simára.
  3. Egy kerek tortaformába öntjük, és megsütjük (csináljunk tűpróbat a végén).
  4. A cseresznyelevet felfogjuk, adjuk hozzá a cukorot, és a pudinporral sűrű krémet főzünk belőle. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a cseresznyét is. Melegítsük meg fél percig, és hagyjuk kicsit hűlni a krémet.
  5. A tejszínt egy kis lábasba felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a csokit. Áztassuk be a zselatint hideg vízben, ha megpuhult, nyomkodjuk ki, és adjuk a meleg csokikrémhez.
  6. Í megsült és kihűlt piskótát vágjuk 3 fele. Az első réteg köré tegyünk egy tortagyűrűt, és öntsük rá a cseresznyetölteléket. Tegyük rá a második tortalapot, és öntsük rá a félig megdermedt csokikrémet. Fedjük le a harmadik lappal, és hagyjuk 2-3 órán át hűlni.
  7. Verjük fel a tejszínt habbá, kenjük rá óvatosan a hideg tortára,és díszítsük virágokkal, virágszirmokkal.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2853
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Ajánló

Csak olyan virágokat használjunk, ami NEM mérgező. Kertésztől, virágboltostól vagy a neten utána lehet nézni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves baratnőmnek születésnapja volt, és mivel nagyon szeretni a tavaszi virágokat, az egyik kedvenc dekorációmat használtam, igazi ehető virágokat. Nincs nagyon ízük (de nem is keserűek), viszont olyan kellemes tavaszi illat áradt a tortából, hogy mindenki egy virágkert közepén érezte magát :).

Hozzávalók

A piskótához

A cseresznyés töltelékhez

A csokitöltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk