r
Nosalty Logó

Tatár beefsteak Vicikótól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tatár beefsteak Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2594 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    2770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2010 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 865 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1008 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11864.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    901 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1921 mg
  • Nátrium
    8310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    591 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    424 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2594 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    490 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt egyszer ledaráljuk.
  2. Hozzátesszük az összes hozzávalót, és nagyon alaposan egy villával kikeverjük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még teszünk bele, amiből hiányzik.
  3. Megismételjük a darálást még kétszer.
  4. Felszeleteljük a kenyeret, és megpirítjuk. A még meleg kenyérre kenjük a husit, és azonnal meg is esszük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 373
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 253
  • Össznézettség: 229770
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Ajánló

Jó hideg sör! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tatár beefsteak Vicikótól
Vicikó 251 recept

A tatár sokunknak (budapestieknek) még a 70-es, nekem a 80-as évekből egy bizonyos Ádám söröző nevével kötődik össze. Az Andrássy úton, olyan igazi békebeli hely volt. Finom ételekkel, a somlói szerintem utolérhetetlen volt, délben menüvel, este pedig szerintem a fele a kiszolgált ételeknek a  " tatár " volt. Annyira finom volt, mindig pont annyi kellék volt a tányéron, amennyi kellett bele, persze erőset lehetett külön kérni. A hús Férjem szerint pácolva volt, és a hagymával is volt valami turpisság. Mindenki magának keverte ki, kanállal, villával, és annyit beletéve a hozzávalókból, amennyit akart. A kenyér is mindig tökéletes volt, olyan jófajta fehér... Mondanom sem kell, hogy már rég megszünt a hely. Szerintem igazán jó tatárt már nem is lehet enni sehol, mert nem darálják a húst, hanem olyan késes aprítóval "vágják" (egy szakács mondta, hogy valamilyen eu-szabvány), és így már az állaga sem olyan. Így az ember lánya rákényszerül, hogy otthon készítse el, ami nem baj, csak ... Mi így készítjük -  itthon. Lelkesedésünk nem veszett el a tatár iránt, mert nagyon szeretjük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...