Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g vaddisznóhús122 kcal
-
35 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
225g víz0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g tárkonyecet0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g ecet0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g vaddisznóhús488 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
20g vargánya gomba4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
900g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g ecet1 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
19.1g vaddisznóhús23 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
8.6g karalábé2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
42.9g víz0 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.2g tárkonyecet0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 438.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1513 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 92.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1526.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 815 mg
-
Nátrium 197 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1753.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 548 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6050 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 192 micro
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db babérlevél
-
9 dl víz
-
2 dl habtejszín
-
1 ek tárkonyecet
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A szárított vargányátalaposan megmossuk, majd vízbe áztatjuk. 1 óra múlva leszűrjük, kicsavarjuk.
- A húst szintén alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1 ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
- A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott vaddisznócombot is, és kicsit megpirítgatjuk, majd a vizet többször aláöntögetve majdnem készre pároljuk (kb. 2,5 óra).
- Hozzáadjuk a majdnem puha húshoz az apróra vágott zöldségeket, a gombát és kicsit együtt pirítjuk.
- Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal.
- Megszórjuk a liszttel, és kisebb adagokban hozzákeverjük a 9 dl vizet és a 2 dl tejszínt is, majd az egészet jól kiforraljuk (kb.15 perc).
- Tálalás előtt fél citrom kifacsart levével, és tárkonyecettel savanyítjuk.
- Receptkönyvben: 220
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 35725
- Feltöltés dátuma: 2012. február 07.
Ajánló
Friss kenyeret kínáljunk mellé! Esetleg egy kis tejföllel is meglocsolhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Régóta áhítoztam vadhús után, mivel még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Sőt, az eddig általam kóstolt vadételek száma is igen csekély volt, de természetesen mind egytől-egyig fantasztikusan ízlett. Na de most végre... valahára... egyik kedves rokonunktól kaptunk egy szép kilónyi vaddisznócombot. Rögtön le is csaptam rá, majd hatalmas buzgósággal nekiláttam kutatni jobbnál-jobb receptek után, és végül a fóti Fáy Présház szakácsának raguleves receptje mellett döntöttem, amit az egyik magazinban tettek közzé. A napi teendőket követően, és türelmetlenségem miatt csak késő este tudtam nekiállni az elkészítésének, így a főzőcskézés vége átcsúszott a kora hajnali órákra, de megérte a virrasztás! A végeredmény egyszerűen mennyei lett!