r
Nosalty Logó

Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1753.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6050 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított vargányátalaposan megmossuk, majd vízbe áztatjuk. 1 óra múlva leszűrjük, kicsavarjuk.
  2. A húst szintén alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1 ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
  3. A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott vaddisznócombot is, és kicsit megpirítgatjuk, majd a vizet többször aláöntögetve majdnem készre pároljuk (kb. 2,5 óra).
  4. Hozzáadjuk a majdnem puha húshoz az apróra vágott zöldségeket, a gombát és kicsit együtt pirítjuk.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal.
  6. Megszórjuk a liszttel, és kisebb adagokban hozzákeverjük a 9 dl vizet és a 2 dl tejszínt is, majd az egészet jól kiforraljuk (kb.15 perc).
  7. Tálalás előtt fél citrom kifacsart levével, és tárkonyecettel savanyítjuk.
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 35464
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Friss kenyeret kínáljunk mellé! Esetleg egy kis tejföllel is meglocsolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta áhítoztam vadhús után, mivel még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Sőt, az eddig általam kóstolt vadételek száma is igen csekély volt, de természetesen mind egytől-egyig fantasztikusan ízlett. Na de most végre... valahára... egyik kedves rokonunktól kaptunk egy szép kilónyi vaddisznócombot. Rögtön le is csaptam rá, majd hatalmas buzgósággal nekiláttam kutatni jobbnál-jobb receptek után, és végül a fóti Fáy Présház szakácsának raguleves receptje mellett döntöttem, amit az egyik magazinban tettek közzé. A napi teendőket követően, és türelmetlenségem miatt csak késő este tudtam nekiállni az elkészítésének, így a főzőcskézés vége átcsúszott a kora hajnali órákra, de megérte a virrasztás! A végeredmény egyszerűen mennyei lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...