Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves Károly konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
63g csirkemellfilé75 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
38g zöldborsó30 kcal
-
21g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0 kcal
-
23 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
250
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
300g zöldborsó243 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0 kcal
-
50g eperlevél tészta186 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2007
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12g csirkemellfilé14 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
4.3g fehérrépa3 kcal
-
12g gomba3 kcal
-
7.2g zöldborsó6 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0 kcal
-
1.2g eperlevél tészta4 kcal
-
4.8g főzőtejszín6 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
48.1g víz0 kcal
Összesen
47
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 527.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 456 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 627 micro
-
β-karotin 1649 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
250
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 164.8 g
Zsír
-
Összesen 71.2 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4217.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 445 mg
-
Foszfor 2341 mg
-
Nátrium 593 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 182.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 3648.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1548 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 197 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 628 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 5014 micro
-
β-karotin 13191 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7822 micro
Összesen
2007
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
47
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
50 dkg gomba
-
30 dkg zöldborsó
-
1 nagy db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek ételízesítő
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
5 dkg eperlevél tészta
-
2 dl főzőtejszín
-
1 ek tárkony
-
1 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
- Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
- A húst vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
- Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
- Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
- Ha megforrt, elzárjuk a tüzet alatta, és citromkarikával tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 325
- Tegnapi nézettség: 62
- 7 napos nézettség: 621
- Össznézettség: 304055
- Feltöltés dátuma: 2014. április 09.
Ajánló
A tejszín selymessé teszi a levest, aki pikánsabban szereti, használjon tejfölt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A tárkony Erdélyben az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövény. Levesek, mártások, saláták, sültek, vadas húsételek, zöldbab, borsó, burgonyafőzelékek fűszerezésére frissen vagy szárítva kiváló.