r
Nosalty Logó

Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1726 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1370 micro
  • β-karotin
    4168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1030 micro
  • Lut-zea
    2082 micro
Összesen 450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9652.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    6905 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2973.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    359 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    5482 micro
  • β-karotin
    16671 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    8329 micro
Összesen 1803 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    119 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk 3 ek étolajban.
  2. A kockákra vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás olajban, és hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot. Fedő alatt néhány percig pároljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikára vágott sárgarépát és a nagyobb darabokban hagyott petrezselymet, karalábét, zellergumót, fehérpaprikát. A hús és a zöldségek engednek annyi levet, amiben tovább tudjuk a fedő alatt párolni az ételt.
  4. Hozzáadjuk a fél marhahúsleves kockát. 15 percnyi párolás után felönthetjük vízzel a levesünket.
  5. Forrás után beletesszük a zöldborsót, a sót, a tárkonyt, a zellerszárat, petrezselyemzöldjét.
  6. Amikor a hús már puha, kiszedjük a levesből azokat a nagyobb darab zöldségféléket, amiket nem szeretnénk a levesben hagyni,beletesszük a levesünkbe a habarást, ami készülhet főzőtejszínből vagy tejfölből is 1,5 ek liszt hozzáadásával.
  7. Ízesítjük a levest 1 ek ecettel.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16480
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Ajánló

Ha sertéshús helyett csirkemellből készítjük, szedjük ki a csirkemellkockákat a hagymás olajból, miután fehéredésig sütöttük, és csak akkor rakjuk vissza a levesbe, ha a zöldségek már mind megpuhultak. Ha a levesünk újra forr a hús visszarakása után, elég 10 perc főzés, és már kész is. Közben belerakhatjuk a habarást és az ecetet is. Így puhább marad a csirkemell, nem lesz száraz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a levest annyira szeretjük, hogy általában dupla adagot főzök belőle, hogy még másnap is ez lehessen az ebéd. Nagyon laktató étel, ezért második fogásnak fánkot, palacsintát vagy gofrit szoktam sütni mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...