Tárkonyos raguleves vajgaluskával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75g csirkemellfilé90 kcal
-
75g pulykamell118 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
71 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
300g pulykamell471 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
2000g víz0 kcal
Összesen
2427
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
6.8g csirkemellfilé8 kcal
-
6.8g pulykamell11 kcal
-
7.2g sárgarépa3 kcal
-
4.1g fehérrépa3 kcal
-
5.4g karalábé1 kcal
-
3.6g zeller1 kcal
-
4.5g zöldborsó4 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
4.5g főzőtejszín6 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
1.4g rétesliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
45.3g víz0 kcal
Összesen
55
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1554.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 574 mg
-
Nátrium 631 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 934.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 2516 micro
-
β-karotin 6307 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 1588 micro
Összesen
608
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.8 g
Zsír
-
Összesen 110.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 707 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6217.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 188 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2296 mg
-
Nátrium 2524 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.5 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 3737.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2956 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 349 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 572 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 10063 micro
-
β-karotin 25230 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 2576 micro
-
Lut-zea 6352 micro
Összesen
2427
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 228 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 58 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
55
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
30 dkg csirkemellfilé
-
30 dkg pulykamell
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 kis db zeller
-
20 dkg zöldborsó
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db zöldpaprika
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
4 ek napraforgó olaj
-
tárkony ízlés szerint
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
2 l víz
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra vágjuk, a zöldségeket tetszés szerint kisebb darabokra, a zöldpaprikát és hámozott paradicsomot szintén kockára vágjuk. Végül a kétféle húst felkockázzuk.
- A felhevített olajon egy csipet sóval kevergetve kissé megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kétféle húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- Ezután mehet bele az aprított zöldség, és kevergetve pár percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsomot és a zöldpaprikát. Felöntjük vízzel, belerakjuk a morzsolt leveskockát, tárkonyt, sót, borsot.
- Végül felforraljuk, és csendes főzés mellett készre főzzük, mielőtt teljesen megpuhulnának az alapanyagok, hozzáadjuk a zöldborsót is.
- Amíg a leves fő, elkészítjük a vajgaluskát, egy villával elkeverjük a puha vajat a tojással és egy csipet sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és kicsit állni hagyjuk. Mindenképpen réteslisztet használjunk, mert így a megfőtt galuska állaga hasonlítani fog a grízgaluskára.
- A tejszínt elkeverjük egy merőkanál levessel, mielőtt a kész leveshez öntenénk, hőkiegyenlítést végzünk, így szép sima lesz az állaga a levesünknek, szükség esetén után ízesítjük. Végül egy teáskanállal csinos galuskákat szaggatunk a kész levesbe, inkább soványnak tűnjenek, mivel a főzés alatt megnőnek, csendes forralás közben készre főzzük. Az elkészült levest citromlével ízesítjük.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 335
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 33
- Össznézettség: 49016
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Egy régi kedvenc, amit sokféleképpen készítettem már, most végre megosztom, mert nálunk mindig nagy sikert aratok vele. Természetesen gombával is gazdagíthatjuk, de ebben a melegben most kihagytam!