Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
83g kacsahús113 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
42g gomba9 kcal
-
21g vörösbab70 kcal
-
1 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g rétesliszt49 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
5 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g tárkonyecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
333g víz0 kcal
Összesen
364
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g kacsahús1350 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
250g vörösbab843 kcal
-
11 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
160g rétesliszt582 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
57 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
-
0g só0 kcal
-
4000g víz0 kcal
Összesen
4342
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12.9g kacsahús17 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
2.1g sárgarépa1 kcal
-
2.3g fehérrépa1 kcal
-
3.1g karalábé1 kcal
-
3.4g zeller1 kcal
-
6.5g gomba1 kcal
-
3.2g vörösbab11 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
2.1g rétesliszt8 kcal
-
3.9g főzőtejszín5 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
0.2g étkezési keményítő1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0.1g tárkonyecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
51.7g víz0 kcal
Összesen
56
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 780.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 408 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 548.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 1084 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
364
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 312 g
Zsír
-
Összesen 150.5 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1353 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9366.3 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 303 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 907 mg
-
Foszfor 4891 mg
-
Nátrium 1733 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 446 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 76 mg
VÍZ
-
Összesen 6586.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2231 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 274 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 199 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 84 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1671 micro
-
Kolin: 1258 mg
-
Retinol - A vitamin: 922 micro
-
α-karotin 4975 micro
-
β-karotin 13003 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1662 micro
Összesen
4342
kcal
- 4% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál bors
-
1 teáskanál borsikafű
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db karalábé
-
1 közepes db zeller
-
50 dkg gomba
-
1 ek fűszerpaprika
-
2 db tojás
-
8 púpozott ek rétesliszt
-
3 dl főzőtejszín
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek tárkony
-
1 ek tárkonyecet
-
só ízlés szerint
-
4 l víz
Elkészítés
- A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját.
- A töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük belőle, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
- Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
- Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a beáztatott babot, ha ezt használunk.
- Felöntjük 4 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, még megpuhul minden.
- A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük, ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük, és ekkor adjuk hozzá.
- A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4218
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefől róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.