r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

364
Kalória
26g
Fehérje
37.2g
Szénhidrátok
12.5g
Zsír
548.9g
Víz
112.8g
Koleszterin
6.4g
Rost
5.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9366.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    4891 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

Víz

  • Összesen
    6586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1671 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13003 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

  1. A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját.
  2. A töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük belőle, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a beáztatott babot, ha ezt használunk.
  5. Felöntjük 4 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, még megpuhul minden.
  6. A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük, ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük, és ekkor adjuk hozzá.
  7. A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefől róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Gazdálkodj okosan húsvétkor is!

Az ALDI-val az ünnepek idején is könnyen spórolhatsz, hiszen verhetetlen árainak köszönhetően akár 3400 forintból is asztalra varázsolhatod a húsvéti családi ebédet.

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!