r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ligeti Károly
Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    1084 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 364 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9366.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    4891 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    6586.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1671 micro
  • Kolin:
    1258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13003 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsaszárnyakat megtisztítjuk, a felesleges hájat levágjuk róla, összekockázzuk, és egy nagy fazékban kisütjük a zsírját.
  2. A töpörtyűt és a felesleges zsírt kiszedjük belőle, és megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
  3. Rádobjuk a kacsaszárnyakat, megszórjuk borssal, borsikafűvel, megsózzuk, és fehéredésig pároljuk.
  4. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, pár percig pároljuk, később beletesszük a tetszőegesen felaprított sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a beáztatott babot, ha ezt használunk.
  5. Felöntjük 4 liter vízzel, sózzuk, és addig főzzük, még megpuhul minden.
  6. A tojásból, lisztből, kevés sóval, nem túl kemény tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük, ha konzerv babot használunk, lecsepegtetjük, és ekkor adjuk hozzá.
  7. A tejfölt, tejszínt, keményítőt, pirospaprikát és a tárkonyt és tárkonyecetet simára keverjük, ha megfőtt a csipetke, a forró levesből rámerünk egy keveset, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe, megforraljuk, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4218
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos raguleves kacsaszárnyból
Ligeti Károly 129 recept

Ezt a levest a piaci kínálat hozta létre, mivel szeretem a kacsahúst levesnek is, kiváló alapanyagnak bizonyult az olcsón beszerezhető, kacsa szárnytő, amin már megfelelő mennyiségű hús is található. Nem kell levágni a húst a csontról, mert az elkészítés során lefől róla. Akár szabad tűzön, bográcsban is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...