Tárkonyos raguleves csirkezúzával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
63g csirkezúza59 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
33g zeller12 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
375g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
250g csirkezúza235 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
14g só0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
1414
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
7.8g csirkezúza7 kcal
-
7.8g gomba2 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
5.6g fehérrépa4 kcal
-
4g zeller1 kcal
-
5.6g karalábé1 kcal
-
6.2g zöldborsó5 kcal
-
1.6g margarin11 kcal
-
46.7g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
Összesen
44
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.2 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2423.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 322 mg
-
Nátrium 1876 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 691.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 476 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 1326 micro
-
β-karotin 3447 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1339 micro
Összesen
354
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 66.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9695.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 474 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1288 mg
-
Nátrium 7503 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2765.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1905 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 198 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 5303 micro
-
β-karotin 13789 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5356 micro
Összesen
1414
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 165 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
44
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg csirkezúza
-
25 dkg gomba
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
1 kis db karalábé
-
20 dkg zöldborsó
-
5 dkg margarin
-
1.5 l víz
-
2 tk só
-
bors ízlés szerint
-
1 ek tárkony
-
petrezselyem ízlés szerint
-
4 db zellerlevél
-
4 ek tejföl
-
1.5 evőkanál finomliszt
-
1 ek ecet
Elkészítés
- A margarint a fazékban felolvasztjuk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, majd a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzákeverjük az üvegesre pirult hagymához. Megszórjuk frissen őrölt borssal. (Még ne sózzuk meg!) Kicsit kevergessük, és tegyünk rá fedőt.
- 5 perc múlva tegyük a fazékba a feldarabolt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét.
- Újabb 5 perc után a kisebb kockákra vágott csirkezúzát is a zöldségekhez adhatjuk. Erős lángon pirítsuk át, utána mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük tovább. (A zöldségek engednek annyi levet, amennyi a pároláshoz szükséges.)
- Így pároljuk 1 órán keresztül együtt a zöldségeket a zúzával.
- Ezután felöntjük 1,5 l forró vízzel, amibe előzőleg sót és marhahúsleves kockát is raktunk.
- A tárkonyt, petrezselymetés a zellerzöldet is hozzáadjuk.
- Még 1 órát főzzük a levesünket, az utolsó fél órában a zöldborsót is hozzáadhatjuk.
- Majd ezután habarást készítünk a lisztből és a tejfölből.Alevesből teszünk egy merőkanálnyit a habarásunkhoz, ha jól kikevertük, hozzáadjuk a leveshez.
- Jól összeforraljuk, ecettel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11090
- Feltöltés dátuma: 2013. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
A csirkezúzát nem mindenki szereti, de aki igen, az minden formában: Lehet az zúzapörkölt vagy raguleves, jöhet minden mennyiségben! Ebben a receptben a zúza a csirke- vagy sertéshúst helyettesíti. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a tárkonyos raguleveseket.