r
Nosalty Logó

Tárkonyos raguleves csirkezúzával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bjkata
Tárkonyos raguleves csirkezúzával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1414 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1326 micro
  • β-karotin
    3447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 354 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9695.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1288 mg
  • Nátrium
    7503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2765.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13789 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5356 micro
Összesen 1414 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a fazékban felolvasztjuk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, majd a nagyobb darabokra vágott gombát is hozzákeverjük az üvegesre pirult hagymához. Megszórjuk frissen őrölt borssal. (Még ne sózzuk meg!) Kicsit kevergessük, és tegyünk rá fedőt.
  2. 5 perc múlva tegyük a fazékba a feldarabolt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét.
  3. Újabb 5 perc után a kisebb kockákra vágott csirkezúzát is a zöldségekhez adhatjuk. Erős lángon pirítsuk át, utána mérsékeljük a lángot, és fedő alatt főzzük tovább. (A zöldségek engednek annyi levet, amennyi a pároláshoz szükséges.)
  4. Így pároljuk 1 órán keresztül együtt a zöldségeket a zúzával.
  5. Ezután felöntjük 1,5 l forró vízzel, amibe előzőleg sót és marhahúsleves kockát is raktunk.
  6. A tárkonyt, petrezselymetés a zellerzöldet is hozzáadjuk.
  7. Még 1 órát főzzük a levesünket, az utolsó fél órában a zöldborsót is hozzáadhatjuk.
  8. Majd ezután habarást készítünk a lisztből és a tejfölből.Alevesből teszünk egy merőkanálnyit a habarásunkhoz, ha jól kikevertük, hozzáadjuk a leveshez.
  9. Jól összeforraljuk, ecettel ízesítjük, és forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11090
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkezúzát nem mindenki szereti, de aki igen, az minden formában: Lehet az zúzapörkölt vagy raguleves, jöhet minden mennyiségben! Ebben a receptben a zúza a csirke- vagy sertéshúst helyettesíti. Azoknak ajánlom, akik kedvelik a tárkonyos raguleveseket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...