Tárkonyos pulykaraguleves 2. - Tárkonyos raguleves 9.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g pulykamell157 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
250g csontlé18 kcal
-
38g sárgarépa14 kcal
-
13g fehérrépa8 kcal
-
13g karalábé2 kcal
-
13g zeller5 kcal
-
25g csiperkegomba5 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
2g tárkony7 kcal
-
3g tárkonyecet0 kcal
Összesen
414
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g pulykamell628 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
1000g csontlé70 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
50g fehérrépa32 kcal
-
50g karalábé10 kcal
-
50g zeller18 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
9g tárkony27 kcal
-
10g tárkonyecet2 kcal
Összesen
1653
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
19g pulykamell30 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
47.5g csontlé3 kcal
-
7.1g sárgarépa3 kcal
-
2.4g fehérrépa2 kcal
-
2.4g karalábé0 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
4.7g csiperkegomba1 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
3.8g tejföl8 kcal
-
4.7g habtejszín14 kcal
-
0.4g tárkony1 kcal
-
0.5g tárkonyecet0 kcal
Összesen
79
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.9 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1395.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 193 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1160 micro
-
β-karotin 2825 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
414
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103.4 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5581.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 414 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 1168 mg
-
Nátrium 3656 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 771.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1533 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 379 micro
-
α-karotin 4642 micro
-
β-karotin 11301 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 519 micro
Összesen
1653
kcal
- 10% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 220 micro
-
β-karotin 537 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
400 g pulykamell
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek petrezselyem
-
1 l csontlé
-
150 g sárgarépa
-
50 g fehérrépa
-
50 g karalábé
-
50 g zeller
-
100 g csiperkegomba
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 ek tejföl
-
100 ml habtejszín
-
2 ek tárkonyecet
Elkészítés
- A pulykahúst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet és a tárkonyleveleket apróra vágjuk.
- Felhevített olajon aranysárgára pirítjuk a hagymát. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, kevés csontlével felengedjük.
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket A répákat, a karalábét és a zellert vékony csíkokra vágjuk, a gombát felezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. Az összeset a húshoz adjuk.
- Lassan pároljuk, majd a maradék csontlével felengedjük. Kb. 25 perc alatt készre főzzük.
- A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. Ezzel sűritjük a levest. Tejszínnel dúsítjuk, és tárkonyecettel ízesítjük. Megszórjuk a tárkonnyal. Sóval, borssal ízesítjük.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20079
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egyik kedvenc levesem.