Tárkonyos nyúlpaprikás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
nyúlhoz
-
233g nyúlhús317 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
67g sárgarépa24 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g köles63 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
3g zabkorpa8 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g mangalica zsír226 kcal
-
0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
páchoz
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
792
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
nyúlhoz
-
1400g nyúlhús1904 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
360g vöröshagyma131 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g köles378 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g zabkorpa49 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
150g mangalica zsír1353 kcal
-
0 kcal
-
12g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
600g víz0 kcal
páchoz
-
300g vörösbor255 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
Összesen
4749
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
nyúlhoz
-
34.5g nyúlhús47 kcal
-
12.3g csiperkegomba3 kcal
-
9.8g sárgarépa4 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.5g köles9 kcal
-
4.9g tejföl10 kcal
-
0.5g zabkorpa1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3.7g mangalica zsír33 kcal
-
0 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.8g víz0 kcal
páchoz
-
7.4g vörösbor6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
Összesen
116
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 717 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 516.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 2063 micro
-
β-karotin 4925 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
792
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 323.7 g
Zsír
-
Összesen 275.1 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1059 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7065.4 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 401 mg
-
Kálcium 705 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 619 mg
-
Foszfor 4303 mg
-
Nátrium 965 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 3098.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3225 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 101 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 129 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 12378 micro
-
β-karotin 29552 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 989 micro
Összesen
4749
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 305 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
nyúlhoz
-
50 dkg csiperkegomba
-
5 közepes db sárgarépa
-
4 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
10 dkg köles
-
2 dl tejföl
-
4 ek zabkorpa
-
2 kk tárkony
-
1 teáskanál borsikafű
-
fekete bors ízlés szerint
-
15 dkg mangalica zsír
-
4 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
6 dl víz
páchoz
-
3 dl vörösbor
-
3 db babérlevél
-
4 db borókabogyó
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
nyúlhoz
- Az egész nyulat az előző este feldaraboljuk, és babérlevelekkel, a borókabogyókkal és a fokhagyma gerezdekkel jó kis vörösborban egy éjszakára páclébe tesszük.
- Másnap kiszedjük a pácléből egy tésztaszedőre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon. (A bort most az egyszer nem használtam fel, mert a paprikásban nem jól mutat és a tejföllel nincsenek nagy barátságban)
- A répákat és a vöröshagymákat megtisztítjuk. A répákat karikára, a hagymákat apró kockákra vágjuk. A gombákat alaposan megmossuk, és a szárukból egy fél centit levágunk. Mivel igyekeztem aprókat venni, ezért csak felszeleteltem őket.
- A bográcsban felolvasztjuk a mangalica zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát.
- Amikor a hagyma üvegesedni kezd, beletesszük a sárgarépa szeleteket, és azokat is egy kicsi megpirítjuk.
- Beletesszük a nyúlhúst a bográcsba a darált pritaminpaprikával együtt, és addig pirítjuk, ameddig a hús fehéredni nem kezd. Félrehúzzuk a tűzről a bográcsot, és belekeverjük a pirospaprikát.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és visszatesszük a tűz fölé a bográcsot. A tárkony kivételével befűszerezzük.
- Amikor a hús már félig megpuhul, beletesszük a gombákat és a tárkonyt.
- Amikor elkészül, a tejfölt összekeverjük a zabkorpával, a pörkölt levéből kiveszünk egy merőkanállal, és belekeverjük a korpás tejfölbe. Alaposan összekeverjük, hogy ne legyen csomós, és óvatosan visszacsorgatjuk a bográcsba. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. A bográcsot forgatva összekeverjük, és levesszük a tűzről az elkészült ételt.
- Köretként mangalicazsíron tarhonyát pirítottam, és főztem meg. Magamnak kölest főztem.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 27518
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Ajánló
Aki szeret bográcsozni, és a nyulat sem házi, sem vad mivoltában nem veti meg, az bátran kipróbálhatja.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A nyúlhús nagyon egészséges, és a diétámhoz is teljesen megfelelő. A bográcsozás első idei zsengéjét vele követtem el. A nyuszi a mesék szerint nagyon szereti a sárgarépát és a gombát, ezért gondoltam, a bográcsból sem fogja kirugdalni. Az elképzelésem teljesen bevált, mert nagyon finomra sikeredett. Magamnak kölest főztem, a családom többi tagja tarhonyát kapott köretnek. Mellé fejes saláta volt.