r
Nosalty Logó

Tárkonyos nyúlpaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Tárkonyos nyúlpaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

nyúlhoz

páchoz

Összesen 116 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    4925 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 792 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.7 g

Zsír

  • Összesen
    275.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7065.4 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    619 mg
  • Foszfor
    4303 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3098.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3225 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    29552 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4749 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

nyúlhoz

páchoz

Elkészítés

nyúlhoz

  1. Az egész nyulat az előző este feldaraboljuk, és babérlevelekkel, a borókabogyókkal és a fokhagyma gerezdekkel jó kis vörösborban egy éjszakára páclébe tesszük.
  2. Másnap kiszedjük a pácléből egy tésztaszedőre, és hagyjuk, hogy teljesen megszáradjon. (A bort most az egyszer nem használtam fel, mert a paprikásban nem jól mutat és a tejföllel nincsenek nagy barátságban)
  3. A répákat és a vöröshagymákat megtisztítjuk. A répákat karikára, a hagymákat apró kockákra vágjuk. A gombákat alaposan megmossuk, és a szárukból egy fél centit levágunk. Mivel igyekeztem aprókat venni, ezért csak felszeleteltem őket.
  4. A bográcsban felolvasztjuk a mangalica zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát.
  5. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, beletesszük a sárgarépa szeleteket, és azokat is egy kicsi megpirítjuk.
  6. Beletesszük a nyúlhúst a bográcsba a darált pritaminpaprikával együtt, és addig pirítjuk, ameddig a hús fehéredni nem kezd. Félrehúzzuk a tűzről a bográcsot, és belekeverjük a pirospaprikát.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst, és visszatesszük a tűz fölé a bográcsot. A tárkony kivételével befűszerezzük.
  8. Amikor a hús már félig megpuhul, beletesszük a gombákat és a tárkonyt.
  9. Amikor elkészül, a tejfölt összekeverjük a zabkorpával, a pörkölt levéből kiveszünk egy merőkanállal, és belekeverjük a korpás tejfölbe. Alaposan összekeverjük, hogy ne legyen csomós, és óvatosan visszacsorgatjuk a bográcsba. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. A bográcsot forgatva összekeverjük, és levesszük a tűzről az elkészült ételt.
  10. Köretként mangalicazsíron tarhonyát pirítottam, és főztem meg. Magamnak kölest főztem.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 27518
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 07.

Ajánló

Aki szeret bográcsozni, és a nyulat sem házi, sem vad mivoltában nem veti meg, az bátran kipróbálhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nyúlhús nagyon egészséges, és a diétámhoz is teljesen megfelelő. A bográcsozás első idei zsengéjét vele követtem el. A nyuszi a mesék szerint nagyon szereti a sárgarépát és a gombát, ezért gondoltam, a bográcsból sem fogja kirugdalni. Az elképzelésem teljesen bevált, mert nagyon finomra sikeredett. Magamnak kölest főztem, a családom többi tagja tarhonyát kapott köretnek. Mellé fejes saláta volt.

Hozzávalók

nyúlhoz

páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...