r
Nosalty Logó

Tárkonyos húsgombócos leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Tárkonyos húsgombócos leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

Összesen 1258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

Összesen 46 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 315 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6809.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    4745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    2330.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    471 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12956 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 1258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

Elkészítés

Húsgombóc

  1. A húst összekeverjük a többi hozzávalókkal.
  2. Egyforma gombócokat formálunk belőle, és a levesbe rakjuk, és kb. 25 percig főzzük.

Leves

  1. A zöldségeket megpucoljuk, karikára felvágjuk, vízzel felöntjük, fűszerezzük, majd feltesszük főni.
  2. Amikor már majdnem puha a répa, belefőzzük a húsgolyókat, kb. 25 percig készre főzzük. A főzési idő függ a golyók nagyságától.

Sűrítéshez

  1. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel simára keverjük, és a kész leveshez adjuk, egyet forralunk rajta, és kész a leves.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8463
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Ajánló

Én dupla adagból készítettem levest. Vizet annyit adjunk hozzá, hogy milyen sűrűségű levest szeretnénk. Aki sűrűbben szeretné, az adjon hozzá kevesebbet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régen főztem ezt a levest, ma újra sorra került. Egyszerűen elkészíthető, és kiadós leves, én második fogásnak gyors rétest készítettem mellé.

Hozzávalók

Húsgombóc

Leves

Sűrítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...