r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu-pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Saza
Tárkonyos csirkeragu-pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    3597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13869 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5422 micro
Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Elkészítés

Ragu

  1. A tárkonyos csirkeragulevest a szokásos hozzávalókból elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy leves helyett ragu sűrűségűre főzzük.
  2. Lábasban a finomra vágott vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és a zellert, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkonyt, hozzáöntjük az alaplevet, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
  3. Azután hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  4. Míg a zöldborsó fő, a lisztet simára keverjük a tejszínnel, tejföllel és a mustárral, majd lassan a raguhoz öntjük, és forralunk rajta egyet. A ragunak viszonylag hígnak kell maradnia, mert a krumplipüré magába szívja a nedvességet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg.
  5. Miután levettük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét. Kevés mustárral, tárkonnyal, illetve citromlével tovább ízesíthetjük saját ízlésünknek megfelelően.
  6. A ragut mély tűzálló jénaiba vagy tepsibe öntjük. Ne feledjünk helyet hagyni a krumplipürének és sajtnak a tetején.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, vajjal csomómentesre törjük, végül a tejföllel és pici sóval krémesre keverjük. A kész pürét a ragu tetejére simítjuk.
  2. Végezetül a reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színt kap.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4313
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos csirkeraguleves találkozása az angol konyhával.

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...