r
Nosalty Logó

Tárkonyos csirkeragu-pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Saza
Tárkonyos csirkeragu-pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Ragu

Burgonyapüré

620
Kalória
29.7g
Fehérje
37.7g
Szénhidrátok
39g
Zsír
274.7g
Víz
154.9g
Koleszterin
6.1g
Rost
8.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Ragu

Burgonyapüré

Összesen 122 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1571.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    2311 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.4 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9428.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2933 mg
  • Nátrium
    3597 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1648.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3210 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    13869 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5422 micro
Összesen 3723 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

Ragu

  1. A tárkonyos csirkeragulevest a szokásos hozzávalókból elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy leves helyett ragu sűrűségűre főzzük.
  2. Lábasban a finomra vágott vöröshagymát vajban üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, fehérrépát és a zellert, megsózzuk, borsozzuk, rászórjuk a tárkonyt, hozzáöntjük az alaplevet, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak.
  3. Azután hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább főzzük addig a levest, amíg a hús és a zöldségek teljesen meg nem puhulnak.
  4. Míg a zöldborsó fő, a lisztet simára keverjük a tejszínnel, tejföllel és a mustárral, majd lassan a raguhoz öntjük, és forralunk rajta egyet. A ragunak viszonylag hígnak kell maradnia, mert a krumplipüré magába szívja a nedvességet. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk még hozzá vizet. Ha szükséges, ismét sózzuk meg.
  5. Miután levettük a tűzről, belefacsarjuk a citrom levét. Kevés mustárral, tárkonnyal, illetve citromlével tovább ízesíthetjük saját ízlésünknek megfelelően.
  6. A ragut mély tűzálló jénaiba vagy tepsibe öntjük. Ne feledjünk helyet hagyni a krumplipürének és sajtnak a tetején.

Burgonyapüré

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, vajjal csomómentesre törjük, végül a tejföllel és pici sóval krémesre keverjük. A kész pürét a ragu tetejére simítjuk.
  2. Végezetül a reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarna színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Tárkonyos csirkeraguleves találkozása az angol konyhával.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!