Tárkonyos csirkeragu Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
125g szárnyas alaplé9 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
71 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3g tárkonyecet0 kcal
Összesen
512
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g csirkecomb556 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
250g szárnyas alaplé18 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
5g tárkonyecet1 kcal
Összesen
1025
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
42.9g csirkecomb48 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
21.4g szárnyas alaplé2 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
10.7g csiperkegomba2 kcal
-
4.3g zöldborsó3 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
6.9g tejföl14 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g tárkonyecet0 kcal
Összesen
89
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 36.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 247.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 1243 micro
-
β-karotin 3072 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 832 micro
Összesen
512
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 289 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2106.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 1103 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 494.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 786 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 2486 micro
-
β-karotin 6144 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1664 micro
Összesen
1025
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 213 micro
-
β-karotin 527 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
-
2 db csirkecomb
-
1 kis db vöröshagyma
-
250 ml szárnyas alaplé
-
1 közepes db sárgarépa
-
125 g csiperkegomba
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 ek tejföl
-
1 csapott ek finomliszt
-
0.5 csokor tárkony
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 tk fűszerpaprika
Elkészítés
- A gombát megpucoljuk, négybe vágjuk, majd kevés olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.
- A combokat megmossuk, szárazra itatjuk, lebőrözzük, kicsontozzuk, majd a húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
- A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, felhevítjük, rászórjuk a húst, és körbe megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, további 2-3 percig pirítjuk, majd sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük a levessel. Felfőzzük, lefedve kb. 15 percig főzzük.
- Közben megtisztítjuk sárgarépát, és kockákra vágjuk. A sárgarépát a húshoz adjuk, és további 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és a gombát, és további 5 percig főzzük.
- A lisztet elkeverjük a tejföllel és egy kis vízzel. A raguhoz adjuk, és kb. 3-5 percig főzzük, míg besűrűsödik. Megszórjuk az apróra vágott tárkonnyal. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 223
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 13551
- Feltöltés dátuma: 2015. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Ha nincs tárkonyecetünk, ízesítsük a ragut frissen csavart citromlével.