r
Nosalty Logó

Tarka hús őzgerincben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Tarka hús őzgerincben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 378 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    157.6 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6601 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2112 mg
  • Nátrium
    2804 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1321 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    1584 micro
  • β-karotin
    4228 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4462 micro
Összesen 2269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet.
  3. Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre.
  4. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit.
  5. Kb. 50 percig sütjük.
  6. Fogyasztható frissen, melegen krumplipürével, de egy nap pihenés és hűtés után hidegen szeletelve, salátával is kitűnő.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 351
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22111
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarka hús őzgerincben
Tomatotree 262 recept

Barátnőmtől kaptam a receptet, ő hidegen tálalta, franciasalátával. Nekünk nem volt annyi időnk, hogy megvárjuk a másnapot a kóstolással, így derült ki, hogy melegen is finom, és szeletlhető. :D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...