r
Nosalty Logó

Tarka-barka charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tarka-barka charlotte
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 897 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3760.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3087 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1298 micro
Összesen 3587 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a piskótatekercs tésztáját.
  2. Kétfelé vesszük, az egyik felébe belekavarjuk a kakaót.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és nyomózsákból a sárga tésztából a tepsi szélére hosszában egy csíkot húzunk. 3 cm kimarad, ismét egy sárga csík, 3 cm kimarad, és így tovább, amíg a massza el nem fogy.
  4. Majd a kakaós masszából, szintén nyomózsák segítségével a kihagyott csíkokat töltjük be. Kapunk egy csíkos tésztát.
  5. Ha kisült, bekenjük a meggylekvárral, és a csíkokkal párhuzamosan feltekerjük, majd szeleteljük.
  6. A továbbiakban az elkészítése megegyezik a Ribizlis charlotte-nál leírtakkal. A tölteléke pedig a fenti változattal készül.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8445
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Ha a gyümölcsjoghurt, a gyümölcslé, a gyümölcs harmonizálnak egymással, bármilyen ízesítéssel elkészíthető. Az eredeti recept 5 dkg zselatin felhasználását írja, én feleslegesnek találtam, azért feleztem meg az előírt mennyiséget. Így is tökéletesen megszilárdult.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarka-barka charlotte
Olaszné Anci 191 recept

Míg másodikán a kis menyem születésnapjára készült a Ribizlis charlotte, elsején meg a Majácska unokám névnapját ünnepeltük. Erre az alkalomra készült ez a Tarka-barka változat. Ez is nagyon finom volt!

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...