r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús bográcsban

Geleva
Tarhonyás hús bográcsban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

811
Kalória
32.2g
Fehérje
52.8g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
167.4g
Víz
111.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    167.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 811 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.4 g

Zsír

  • Összesen
    413.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    577 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    422.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1344 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    2247 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 6491 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

  1. A bográcsban kevés olajon kisütjük a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, 1 percig összeforgatjuk, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk .
  2. Fűszerezzük a hozzávalókkal és ismét zsírjára sütjük. Ekkor megszórjuk a paprikával, beletesszük a paprikát, paradicsomot és csendesebb lángon, többször megkevergetve puhítjuk. Az elpárolgott vizet apránként pótoljuk, de hagyjuk többször lesülni. Így sűrű, ízletes szaftot kapunk.
  3. Kb. 1 óra főzés után kóstoljuk meg és ízesítsünk utána. Kicsit markánsabb íze legyen, mint ahogy egyébként szeretnénk, jól érződjenek ki az ízek.
  4. A tarhonyát kevés olajon pirítsuk aranybarnára, tegyük az elkészült húsalaphoz és öntsük fel dupla mennyiségű forró vízzel és lehetőleg fedjük le. Így a forrás nem áll el, de már ne tegyünk a tűzre. Ahogy lassan alábbhagy a parázs, szépen megfő a tarhonyánk is. Amíg leve van, néhányszor keverjük meg és hagyjuk, hogy a kialvó parázson elszívja a levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Nincs kellemesebb dolog, mint a szabadban sütni, főzni. Szerintem kellemesebb íz sincs. :) Nálunk minden nyáron többször visszatérő fogás és nagyon szeretjük. Házi savanyúsággal, káposzta vagy uborkasalátával... mindegy. Nagyon finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...