r
Nosalty Logó

Tarhonyás hús Amy-től

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tarhonyás hús Amy-től
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Húshoz

Tarhonyához

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    527 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    274.1 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7923.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    516 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3265 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2529.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 4554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk egyforma nagyságúakra.
  2. A hagymát is felkockázzuk és megdinszteljük a zsíron. Beletesszük a húst. Fűszerezzük, zúzott fokhagyma, erős és TV paprika (egészben) is mehet bele.
  3. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve, közepes lángon főzzük, jó szaftosra. Kóstoljunk, és ízesítsünk, ha szükséges.
  4. Amikor a hús puha és elég szaftos, készen van. (A TV paprikát vegyük ki.)

Tarhonyához

  1. Amíg a hús fő, egy fazékban a zsíron barnára pirítjuk a tarhonya szemeket. Felöntjük 1 liter vízzel (égésveszély!). Nagyon vigyázzunk a felcsapódó forró gőzre, sózzuk, és lefedjük.
  2. Amikor már ragad a tészta, félrehúzzuk, és hagyjuk állni lefedve. Mire a hús elkészül, a tarhonya is megfelelő állagúvá válik.
  3. Az elkészült pörköltünket hozzáadjuk a tarhonyához, jó alaposan összekeverjük, és savanyúval ízlésesen tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9828
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi kedvenc, annyira nem egészséges, de cserébe finom. :)

Hozzávalók

Húshoz

Tarhonyához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...