r
Nosalty Logó

A tábornok csirkéje

4,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dávid
A tábornok csirkéje
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

1243
Kalória
36.5g
Fehérje
143.4g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
261.2g
Víz
145.8g
Koleszterin
7.4g
Rost
39.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A zöldbabhoz

A csirkéhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    261.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6903 micro
  • Lut-zea
    994 micro
Összesen 1243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4649 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    850 mg
  • Nátrium
    3269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    522.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2559 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    13807 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 2488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1264 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A zöldbabhoz

  1. A zöldbab végeit levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, majd 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. A lényeg, hogy még ropogós maradjon, de kicsit piruljon azért meg.

A csirkéhez

  1. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük (a fokhagymát és a gyömbért reszeljük, nyilván), és jó alaposan elkeverjük. Ha túl sűrűnek ítélnénk, akkor mehet hozzá 2-3 evőkanál víz is. A lényeg, hogy jól oldódjon fel benne a méz.

A szószhoz

  1. A csirkecombokat kockára vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt, majd az egészet jól összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben, ami lehet akár wok is, felhevítjük az olajat, és beledobjuk a csirkét.
  3. 5-6 perc alatt, nagy lángon átpirítjuk, hogy szép színt kapjon, majd nyakon öntjük a szósszal.
  4. Ezen a ponton érdemes lejjebb venni a lángot, hogy ne lövelljen izzó lávaként, inkább szép lassan rotyogjon és sűrűsödjön. Max tíz perc, és kész.

A tálaláshoz

  1. A csirkét rizzsel, zöldbabbal tálaljuk. A tetejét pedig megszórhatjuk pirított hagymával, szezámmaggal és vékonyra vágott újhagyma zöldjével is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kínai gyorskaja, amiben tudod, hogy mi van! Nem a világ legkifinomultabb receptje, cserébe isteni finom, laktató, és könnyen összedobható. Az eredeti recept innen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!