r
Nosalty Logó

Tabbouleh - Libanoni bulgursaláta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Tabbouleh - Libanoni bulgursaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Összesen 341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Összesen 681 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Összesen 84 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    631 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    2207 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 341 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    4415 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    4987 micro
Összesen 681 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    473 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Elkészítés

Tabbouleh

  1. Először a bulgurt feltesszük főni, a vizet megsózzuk. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, akkor levesszük a lángot, és hagyjuk párolódni fedő alatt.
  2. A paradicsomot (kb. 3 nagy darab) felkockázzuk, a magos-folyós belsejét eltávolítjuk, vagy megesszük darabolás közben :-) Az uborkát is felkockázzuk, az újhagymát felaprítjuk. A petrezselymet feldaraboljuk olyan kicsire, amennyire csak tudjuk, ugyanúgy a mentát is.
  3. Egy kis edénybe belefacsarjuk a citromok levét, hozzáadjuk az olívaolajat és az alább leírt fűszerkeverékből ízlésünknek megfelelően. Egy picit sózzuk meg az öntetet.
  4. Amint mindennel készen vagyunk, akkor fogunk egy jó nagy tálat, és beleborítunk mindent, jól összekavarjuk fakanállal, és tálalhatjuk is. Jelen esetben tonhallal került tálalásra a tabbouleh, de illik hozzá a csirke kebab is...illetve mindenféle hús.

Libanoni fűszerkeverék

  1. A felsorolt fűszerekből (mind őrölt) 1:1 arányban teszünk egy kis tálba, és jól összekeverjük. Csinálhatunk nagyobb adagot is, hiszen jó lesz későbbre is. Ebből a fűszerkeverékből adunk a tabbouleh-hoz.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4245
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Az eredeti tabbouleh-t akartam megcsinálni, és megszereztem a  receptjét. Juhéééé! Az eredeti bulgursalátáról tudni kell, hogy a bulgur mennyisége az minimális benne, főként petrezselymet tartalmaz. Próbáljátok ki! :-) Az eredeti recept alapján a hozzávalókat tálalás előtt kell összekeverni, nem kell állni hagyni, sőt tilos, hogy ne szottyosodjon meg a saláta, hanem maradjon pergős. Persze, aki szereti, ha összeérnek az ízek, öntse össze előbb.

Hozzávalók

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...