Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
167g zöldspárga23 kcal
-
33g kecskesajt121 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
13g olívaolaj118 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
0g menta0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Összesen
447
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
100g kecskesajt364 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
0g menta0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1344
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
43.3g sertés szűzpecsenye47 kcal
-
43.3g zöldspárga6 kcal
-
8.7g kecskesajt32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
3.5g olívaolaj31 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
116
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.8 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1106.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 254 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 180 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 550 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
447
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 81.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3319.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 762.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 540 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 401 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1649 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2487 micro
Összesen
1344
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
-
1 db sertés szűzpecsenye
-
1 csomag zöldspárga
-
10 dkg kecskesajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek balzsamecet
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A húsról levágjuk a hártyákat, felesleges fehér lifegő részeket, majd éles késsel hosszában precízen úgy vágjuk fel, hogy ki tudjuk hajtogatni, mint egy zsebkendőt.
- Fűszerezzük be kívül-belül sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és kevés reszelt citromhéjjal, majd tekerjük fel, és hagyjuk egy-két órát pihenni.
- Ha már beért a fűszerezés, hajtogassuk ki a húst, és tegyünk bele két szál előfőzött spárgát. A kecskesajtot villával törjük össze, és ezt is töltsük bele.
- Ezután a húst óvatosan göngyöljük fel, és tűzzük össze alaposan hústűkkel vagy fogpiszkálókkal, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
- Serpenyőben az így kapott henger minden oldalát pirítsuk meg némi vajon, majd mehet a sütőbe tovább 10 percre.
- A képen látható még két kis adag zöldségpüré zellerszárból, illetve sárgarépából készült.
- Érdemes még salátát adni hozzá némi öntettel, melyhez egy kis üvegbe tegyünk 5 evőkanál extraszűz olívaolajat, egy evőkanál balzsamecetet, friss, aprított mentaleveleket és egy gerezd fokhagymát egészben, hagyjuk kicsit állni, majd rázzuk meg párszor, és már önthetjük is a salátára. Néhány mentalevelet még a tányér díszítéséhez is felhasználtam.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14174
- Feltöltés dátuma: 2008. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Még a tavalyi malacpecsenye sütése előtt levágtam róla a szűzpecsenyét, és spárgával, juhtúróval töltve készítettem el gyors ebédnek, az akkor nagyon jól sikerült. Múlt hétvégén gyors ebédre volt szükségem, így vettem egy szűzpecsenyét. A hús fűszerezéséhez a harmincas évekből származó Ínyesmester szakácskönyvéből merítettem ihletet. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/