r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Szűzpecsenye spárgával és kecskesajttal töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    254 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 447 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3319.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2487 micro
Összesen 1344 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsról levágjuk a hártyákat, felesleges fehér lifegő részeket, majd éles késsel hosszában precízen úgy vágjuk fel, hogy ki tudjuk hajtogatni, mint egy zsebkendőt.
  2. Fűszerezzük be kívül-belül sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával és kevés reszelt citromhéjjal, majd tekerjük fel, és hagyjuk egy-két órát pihenni.
  3. Ha már beért a fűszerezés, hajtogassuk ki a húst, és tegyünk bele két szál előfőzött spárgát. A kecskesajtot villával törjük össze, és ezt is töltsük bele.
  4. Ezután a húst óvatosan göngyöljük fel, és tűzzük össze alaposan hústűkkel vagy fogpiszkálókkal, nehogy kifolyjon belőle a sajt.
  5. Serpenyőben az így kapott henger minden oldalát pirítsuk meg némi vajon, majd mehet a sütőbe tovább 10 percre.
  6. A képen látható még két kis adag zöldségpüré zellerszárból, illetve sárgarépából készült.
  7. Érdemes még salátát adni hozzá némi öntettel, melyhez egy kis üvegbe tegyünk 5 evőkanál extraszűz olívaolajat, egy evőkanál balzsamecetet, friss, aprított mentaleveleket és egy gerezd fokhagymát egészben, hagyjuk kicsit állni, majd rázzuk meg párszor, és már önthetjük is a salátára. Néhány mentalevelet még a tányér díszítéséhez is felhasználtam.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14174
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még a tavalyi malacpecsenye sütése előtt levágtam róla a szűzpecsenyét, és spárgával, juhtúróval töltve készítettem el gyors ebédnek, az akkor nagyon jól sikerült. Múlt hétvégén gyors ebédre volt szükségem, így vettem egy szűzpecsenyét. A hús fűszerezéséhez a harmincas évekből származó Ínyesmester szakácskönyvéből merítettem ihletet. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...