Szűzpecsenye rozmaringos babbal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Szűzpecsenye
-
200g sertés szűzpecsenye218 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rozmaringos bab
-
225g fejtett bab749 kcal
-
5 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
250g csirke alaplé18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
Összesen
1121
kcal
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Szűzpecsenye
-
400g sertés szűzpecsenye436 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rozmaringos bab
-
450g fejtett bab1499 kcal
-
10 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
Összesen
2242
kcal
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
Szűzpecsenye
-
25.6g sertés szűzpecsenye28 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Rozmaringos bab
-
28.8g fejtett bab96 kcal
-
5.1g halványító zeller1 kcal
-
5.8g fehér hagyma2 kcal
-
32g csirke alaplé2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.4g rozmaring1 kcal
Összesen
145
kcal
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4166.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 590 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 1198 mg
-
Nátrium 1749 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 251.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 897 micro
-
Kolin: 316 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
1121
kcal
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.9 g
Zsír
-
Összesen 37.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8333.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 1180 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 987 mg
-
Foszfor 2396 mg
-
Nátrium 3498 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 503.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1795 micro
-
Kolin: 632 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 193 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 206 micro
Összesen
2242
kcal
- 19% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Szűzpecsenye
-
40 dkg sertés szűzpecsenye
-
1 ek olívaolaj
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Rozmaringos bab
-
45 dkg fejtett bab
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db fehér hagyma
-
5 dl csirke alaplé
-
bors ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
1 szál rozmaring
Elkészítés
Szűzpecsenye
- A szüzet teljesen lehártyázzuk, ha van rajta. Sózzuk, borsozzuk.
- Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, azon a szüzet erős tűzön minden oldalán megkapatjuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és 8 perc alatt készre sütjük.
Rozmaringos bab
- A babot feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Ha felforrt a víz, leöntjük róla, és feltöltjük csirkealaplével. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát, halványító zellert és borsozzuk (ha valaki sósabban szereti, még adhat hozzá plusz sót). Ha leforrna a lé, pótoljuk. Ha félig megpuhult a bab, hozzáadjuk a rozmaring ágat is.
- Ha a bab megpuhult, kivesszük belőle a rozmaring ágat és a megfőtt zöldségeket.
- A zöldségeket turmixgépen pürésítjük, és ezzel sűrítjük be a bab levét.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5226
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Olyasmire vágytam, amit nagyon ritkán készítek. Fejtett babot 1-2 évente főzök, sertést is nagyon ritkán eszünk, de ez nagyon finom lett. Besűrítem majd ezt a menüt.