r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye rozmaringos babbal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Szűzpecsenye rozmaringos babbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 1121 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 2242 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 145 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    897 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1121 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8333.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    987 mg
  • Foszfor
    2396 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1795 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 2242 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A szüzet teljesen lehártyázzuk, ha van rajta. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, azon a szüzet erős tűzön minden oldalán megkapatjuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és 8 perc alatt készre sütjük.

Rozmaringos bab

  1. A babot feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Ha felforrt a víz, leöntjük róla, és feltöltjük csirkealaplével. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát, halványító zellert és borsozzuk (ha valaki sósabban szereti, még adhat hozzá plusz sót). Ha leforrna a lé, pótoljuk. Ha félig megpuhult a bab, hozzáadjuk a rozmaring ágat is.
  2. Ha a bab megpuhult, kivesszük belőle a rozmaring ágat és a megfőtt zöldségeket.
  3. A zöldségeket turmixgépen pürésítjük, és ezzel sűrítjük be a bab levét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5226
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzpecsenye rozmaringos babbal
Évi néni 1830 recept

Olyasmire vágytam, amit nagyon ritkán készítek. Fejtett babot 1-2 évente főzök, sertést is nagyon ritkán eszünk, de ez nagyon finom lett. Besűrítem majd ezt a menüt.

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...