r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Friedrich Antal
Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1031
Kalória
55.5g
Fehérje
44.6g
Szénhidrátok
68g
Zsír
473g
Víz
307.3g
Koleszterin
7g
Rost
3.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szűzpecsenye baconben

Hagymaragu

Hercegnő burgonya

Tálalás

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5315.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    755 mg
  • Nátrium
    4062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6995 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1439 micro
  • Lut-zea
    14752 micro
Összesen 1031 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    333.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.2 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31891.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    464 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1193 mg
  • Foszfor
    4528 mg
  • Nátrium
    24374 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2838 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5045 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    395 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    3601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1644 micro
  • Kolin:
    1685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1545 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    41971 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    8632 micro
  • Lut-zea
    88512 micro
Összesen 6185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

Szűzpecsenye baconben

  1. A szüzet tisztítjuk, és a középrészt használjuk. Forró olajban kérget sütünk rá.
  2. Sóval és borssal bedörzsöljük.
  3. Vajat forrósítunk, és a parajlevelet fokhagymával megfonnyasztjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A bacont kiterítjük, hogy épp fedje egymást, így egy lapot kapunk. A parajt egyenletesen elterítjük, és a szüzet beletekerjük.
  5. 190 fokos sütőben 15 percig sütjük, 160 fokos sütőben 10 percig. (A szűz vastagságától változhat a sütési idő.) A visszamaradt zsiradékot félretesszük.

Hagymaragu

  1. Vajon az apróra vágott vöröshagymát és gyöngyhagymát pirítjuk, sózzuk, és felöntjük fehérborral. Felére forraljuk, és keményítővel sűrítjük.
  2. A finomra vágott snidlinget belekeverjük.

Hercegnő burgonya

  1. Sűrű burgonyapürét készítünk, fűszerezzük, kihűtjük, és tojássárgájával elkeverjük.
  2. Habzsákból, csillagcsővel kis halmokat nyomunk a tepsire.
  3. 190 fokon 5 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

  1. Jut készítünk: A maradék zsiradékban paradicsompürét pirítunk, liszttel megszórjuk, és vízzel kiforraljuk, és átszűrjük.
  2. A húst a körettel, a raguval és a mártással tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag részét alkotja...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!