Szűzpecsenye parajjal, baconköntösben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Friedrich Antal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szűzpecsenye baconben
-
167g sertés szűzpecsenye182 kcal
-
167g spenót28 kcal
-
83g bacon328 kcal
-
5g só0 kcal
-
8g fokhagyma11 kcal
-
3g bors6 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
14g napraforgó olaj31 kcal
Hagymaragu
-
8 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
5g snidling2 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
19 kcal
Hercegnő burgonya
-
167g rózsaburgonya96 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g szerecsendió4 kcal
-
3g só0 kcal
Tálalás
-
4 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
1031
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szűzpecsenye baconben
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
1000g spenót166 kcal
-
500g bacon1965 kcal
-
30g só0 kcal
-
50g fokhagyma67 kcal
-
15g bors38 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
85g napraforgó olaj188 kcal
Hagymaragu
-
100g ecetes gyöngyhagyma46 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
30g snidling9 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
5g só0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
114 kcal
Hercegnő burgonya
-
1000g rózsaburgonya578 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
5g szerecsendió26 kcal
-
15g só0 kcal
Tálalás
-
25 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g víz0 kcal
Összesen
6185
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Szűzpecsenye baconben
-
21.4g sertés szűzpecsenye23 kcal
-
21.4g spenót4 kcal
-
10.7g bacon42 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
0.3g bors1 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.8g napraforgó olaj4 kcal
Hagymaragu
-
2.1g ecetes gyöngyhagyma1 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g snidling0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
4.3g fehérbor4 kcal
-
0.6g kukoricakeményítő2 kcal
Hercegnő burgonya
-
21.4g rózsaburgonya12 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.1g szerecsendió1 kcal
-
0.3g só0 kcal
Tálalás
-
0.6g sűrített paradicsom1 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
4.3g víz0 kcal
Összesen
133
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 68 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5315.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 755 mg
-
Nátrium 4062 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 473 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 841 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 600 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 6995 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1439 micro
-
Lut-zea 14752 micro
Összesen
1031
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 333.1 g
Zsír
-
Összesen 408.2 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31891.2 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 464 mg
-
Kálcium 1240 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 1193 mg
-
Foszfor 4528 mg
-
Nátrium 24374 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 2838 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5045 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 395 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 3601 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1644 micro
-
Kolin: 1685 mg
-
Retinol - A vitamin: 1545 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 41971 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 8632 micro
-
Lut-zea 88512 micro
Összesen
6185
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 683.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 185 micro
-
Lut-zea 1897 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
Szűzpecsenye baconben
-
1 kg sertés szűzpecsenye
-
100 dkg spenót
-
50 dkg bacon
-
30 g só
-
50 g fokhagyma
-
15 g bors
-
5 dkg vaj
-
1 dl napraforgó olaj
Hagymaragu
-
10 dkg ecetes gyöngyhagyma
-
10 dkg vöröshagyma
-
3 dkg snidling
-
5 dkg vaj
-
5 g só
-
2 dl fehérbor
-
30 g kukoricakeményítő
Hercegnő burgonya
-
100 dkg rózsaburgonya
-
10 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
-
5 g szerecsendió
-
15 g só
Tálalás
-
3 dkg sűrített paradicsom
-
3 dkg finomliszt
-
2 dl víz
Elkészítés
Szűzpecsenye baconben
- A szüzet tisztítjuk, és a középrészt használjuk. Forró olajban kérget sütünk rá.
- Sóval és borssal bedörzsöljük.
- Vajat forrósítunk, és a parajlevelet fokhagymával megfonnyasztjuk benne. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A bacont kiterítjük, hogy épp fedje egymást, így egy lapot kapunk. A parajt egyenletesen elterítjük, és a szüzet beletekerjük.
- 190 fokos sütőben 15 percig sütjük, 160 fokos sütőben 10 percig. (A szűz vastagságától változhat a sütési idő.) A visszamaradt zsiradékot félretesszük.
Hagymaragu
- Vajon az apróra vágott vöröshagymát és gyöngyhagymát pirítjuk, sózzuk, és felöntjük fehérborral. Felére forraljuk, és keményítővel sűrítjük.
- A finomra vágott snidlinget belekeverjük.
Hercegnő burgonya
- Sűrű burgonyapürét készítünk, fűszerezzük, kihűtjük, és tojássárgájával elkeverjük.
- Habzsákból, csillagcsővel kis halmokat nyomunk a tepsire.
- 190 fokon 5 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
- Jut készítünk: A maradék zsiradékban paradicsompürét pirítunk, liszttel megszórjuk, és vízzel kiforraljuk, és átszűrjük.
- A húst a körettel, a raguval és a mártással tálaljuk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 3676
- Feltöltés dátuma: 2018. április 21.
Ajánló
Ünnepi alkalomra.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Friedrich Antal
76 recept
Szakácsoktatóként tanítom, ez is a tananyag részét alkotja...