r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye grillezett ördögszekér laskagombával és lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gombagasztro
Szűzpecsenye grillezett ördögszekér laskagombával és lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 481 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    234.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6069.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    3074 mg
  • Nátrium
    1520 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    309 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    1016 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 1917 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megszórjuk a fűszersóval, olajjal bedörzsöljük és egy fedeles serpenyőben körbesütjük, hogy kérget kapjon, majd beleöntjük az alaplevet és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kivesszük és pihentetjük.
  2. A visszamaradt zsiradékból pecsenyelevet készítünk. Belevágjuk a hagymát, megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, alaplével felöntjük. Mikor megpuhult a hagyma, hozzáadjuk a tejszínes habarást, esetleg egy kevés fehérborral is megbolondíthatjuk, majd az egészet botmixerrel krémesítjük.
  3. A lilakáposztát csíkokra vágjuk, megszórjuk cukorral, sóval, köménymaggal. Olajon fedő alatt kevés vízzel puhára pároljuk, a legvégén ecettel ízesítjük.
  4. Az ördögszekér laskagombákat vízszintesen felszeleteljük, medalionokat készítünk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon meggrillezzük.
  5. A húst nagyobb darabokra vágjuk, a frissen elkészített laskagombával, párolt káposztával és a pecsenyelével tálaljuk. Tökéletes ünnepi, karácsonyi főétel!
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1022
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzpecsenye grillezett ördögszekér laskagombával és lilakáposztával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...