Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
75g kacsamáj102 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
75g szárnyas alaplé5 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
Összesen
702
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g kacsamáj408 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
300g szárnyas alaplé21 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
Összesen
2809
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
24.2g sertés szűzpecsenye26 kcal
-
40.3g burgonya23 kcal
-
12.1g kacsamáj16 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
12.1g szárnyas alaplé1 kcal
-
4g sajt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
3.4g olívaolaj30 kcal
Összesen
111
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 515 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 571 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 347.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9067 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 9066 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
702
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 222.5 g
Zsír
-
Összesen 140.9 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2058 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7230.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 405 mg
-
Kálcium 837 mg
-
Vas 105 mg
-
Magnézium 441 mg
-
Foszfor 3113 mg
-
Nátrium 2283 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1388.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36267 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 167 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2360 micro
-
Kolin: 598 mg
-
Retinol - A vitamin: 36265 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
2809
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1460 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertés szűzpecsenye
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 dl szárnyas alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 dl olívaolaj
Elkészítés
- A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés fokhagymás olajon süssünk kérget rá. (Az egész gerezdeket késlappal összezúzzuk, majd az olajba dobjuk.) Ha ezzel megvagyunk, tegyük a serpenyőt 160 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, tegyük félre.
- A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, majd nagyon kevés zsíradékon pirítsuk meg salamanderban vagy grillezős sütőben a grillszál alatt. Ez néhány percet vesz igénybe.
- A májat vegyük ki a serpenyőből, a kisűlt zsíradékból pedig annyit öntsünk le, hogy a hagyma pirításához még maradjon elegendő. A karikára vágott hagymát alaposan pirítsuk le, majd öntsük fel a húsalaplével, és forraljuk néhány percig. A májat daraboljuk fel kockákra, egy edénybe tegyük bele, majd öntsük rá a hagymás pecsenyelevet, és az egészet botmixerrel turmixoljuk le. Ha kész, öntsük vissza a serpenyőbe, forraljuk fel, majd tegyük félre. Ha esetleg híg a mártás, kevés lisztszórással sűrítsük.
- A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük cikkekre. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsünk hozzá kevés olívaolajat, majd jól keverjük össze, hogy egyformán fűszeresek legyenek a cikkek. Sütőlapon tegyük forró (220 fok) sütőbe, kb. 20-25 percre. Mielőtt elkészül, szórjunk rá reszelt sajtot.
- A szűzpecsenyét szeleteljük érmékre, tálaljuk a kacsamájmártással és a steak burgonyával.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5605
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.
Ajánló
Azoknak ajánlom, akik szeretik a húsételeket májjal együtt fogyasztani. Legtöbbször pirított májat vagy májjal készült ragut szolgálnak fel húsok mellé, ez némiképp eltér a szokványtól, pont ettől érdekes kombináció.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Ez egy fúziós recept, kicsit elcsíptünk alapötleteket innen-onnan. A végeredmény azonban jól sikerült, és egy ételnél ez a legfontosabb.