r
Nosalty Logó

Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kornél
Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1807.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9067 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9066 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 702 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.5 g

Zsír

  • Összesen
    140.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7230.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    405 mg
  • Kálcium
    837 mg
  • Vas
    105 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    2283 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1388.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36267 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    167 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2360 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2809 kcal
  • 12% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés fokhagymás olajon süssünk kérget rá. (Az egész gerezdeket késlappal összezúzzuk, majd az olajba dobjuk.) Ha ezzel megvagyunk, tegyük a serpenyőt 160 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, tegyük félre.
  2. A kacsamájat sózzuk, borsozzuk, majd nagyon kevés zsíradékon pirítsuk meg salamanderban vagy grillezős sütőben a grillszál alatt. Ez néhány percet vesz igénybe.
  3. A májat vegyük ki a serpenyőből, a kisűlt zsíradékból pedig annyit öntsünk le, hogy a hagyma pirításához még maradjon elegendő. A karikára vágott hagymát alaposan pirítsuk le, majd öntsük fel a húsalaplével, és forraljuk néhány percig. A májat daraboljuk fel kockákra, egy edénybe tegyük bele, majd öntsük rá a hagymás pecsenyelevet, és az egészet botmixerrel turmixoljuk le. Ha kész, öntsük vissza a serpenyőbe, forraljuk fel, majd tegyük félre. Ha esetleg híg a mártás, kevés lisztszórással sűrítsük.
  4. A burgonyákat mossuk meg alaposan, majd szeleteljük cikkekre. Fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, öntsünk hozzá kevés olívaolajat, majd jól keverjük össze, hogy egyformán fűszeresek legyenek a cikkek. Sütőlapon tegyük forró (220 fok) sütőbe, kb. 20-25 percre. Mielőtt elkészül, szórjunk rá reszelt sajtot.
  5. A szűzpecsenyét szeleteljük érmékre, tálaljuk a kacsamájmártással és a steak burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5605
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik szeretik a húsételeket májjal együtt fogyasztani. Legtöbbször pirított májat vagy májjal készült ragut szolgálnak fel húsok mellé, ez némiképp eltér a szokványtól, pont ettől érdekes kombináció.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szűzérmék kacsamájszósszal és steak burgonyával
Kornél 167 recept

Ez egy fúziós recept, kicsit elcsíptünk alapötleteket innen-onnan. A végeredmény azonban jól sikerült, és egy ételnél ez a legfontosabb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk