r
Nosalty Logó

Szumátrai satay padang csirkével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sajtospiritos
Szumátrai satay padang csirkével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke marinád

Sumatrai satay szósz

Csirke sütése

687
Kalória
29.1g
Fehérje
20g
Szénhidrátok
56.8g
Zsír
192.5g
Víz
120.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
10.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csirke marinád

Sumatrai satay szósz

Csirke sütése

Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csirke marinád

Sumatrai satay szósz

Csirke sütése

Összesen 2065 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Csirke marinád

Sumatrai satay szósz

Csirke sütése

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1635 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 687 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    170.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4905.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1133 mg
  • Nátrium
    3179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    577.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 2065 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

Csirke marinád

  1. A csirkét kifilézzük, és közepes darabokra vágjuk.
  2. Minden hozzávalót a csirke kivételével összeturmixolunk, és hozzákeverjük a csirkéhez. Letakarva pár órán át hűtőben marináljuk.

Sumatrai satay szósz

  1. Földimogyoró-olajban elkezdjük sütni a felkockázott hagymát és fokhagymát. Amint üvegesre pirult, mehet bele a barna cukor, majd a gyömbér, lime levél és mindkét fajta szójaszósz.
  2. Ezután pedig beletehetjük a mogyoróvajat, kókusztejet, és alaposan keverjük el. Elég, ha épp elkezd rotyogni, ekkor mehet bele a limelé. Ezzel el is készült a satay.

Csirke sütése

  1. A csirkét feltűzdeljük kisebb nyársra, és serpenyőben vagy grillen elkezdjük sütni.
  2. Ha már majdnem átsült, az utolsó pár percben megkenjük a satay szósszal, és készre sütjük. A csirke nagyon gyorsan elkészül, talán 10 percnél sem kell neki több.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Cubadak egy kis sziget Nyugat-Szumátrán nem messze Padang városától. Az ottani vízifalu eléggé elzárt a forgalmasabb útvonalaktól, szinte mindent a helyi farmerektől szereznek be. Egy hatalmas csokitortával vártak, de amíg ott voltunk, csak jobbnál jobb ételeket főztek nekünk. Koriander, szerecsendió és sok más fűszer is megterem ott. Az alábbi recept egyike a fantasztikusan ott helyben elkészített fogásoknak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!