r
Nosalty Logó

Szülinapi állatos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szülinapi állatos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Csokikrém

A díszítéshez

Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Csokikrém

A díszítéshez

Összesen 12026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Csokikrém

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.3 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1202 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    340.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1456 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8772 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    2970 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2042.9 g
  • Cukor
    1640 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2540 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2096 micro
Összesen 12026 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

A díszítéshez

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojássárgát kikeverjük a cukorral fehéredésig, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport, majd a tojások felvert habját óvatosan.
  2. Kivajazott és kilisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben (190 fok) kb 35 percig, de inkább tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik.

Csokikrém

  1. A hideg tejbe 4 nagy kanál sima lisztet keverünk, ezt turmixszal csomómentesre keverjük, majd alágyújtunk, és folyamatosan keverjük, míg rottyan egyet-kettőt. Mikor sűrűsödik, gyorsan keverjük ki, míg sima nem lesz, majd levesszük a tűzről.
  2. Belekeverjük a 2 tábla étcsokit, a 20 dkg cukrot, és ízlés szerint lehet vaníliás cukrot is beletenni. Kikeverjük folyamatosan, majd hűtőbe rakjuk, de ott is többször keverjük, míg kihűl!
  3. Egy margarinkockát 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra.
  4. Ha kihűlt a csoki, a vajas cuccba apránként összekeverjük habverővel (nem turmixszal!!).
  5. A piskótát három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Úgy osztjuk el, hogy a torta szélére is jusson, hogy a fondant tudjon tapadni. Majd ha kész, hűtőben pihentetjük pár órát. (Én este készítettem el, és így reggelig állt a hűtőben.)

A díszítéshez

  1. Sima fehér fondantot veszünk, és a megadott színű festéket hozzá (zöld, barna, stb). A fondantba (kb 80 dkg) belekeverünk fogpiszkálóval festéket, jelen esetben a zöldet. Attól függ mennyit, hogy mennyire akarjuk sötétre a zöldet. Majd szépen összegyúrjuk, mint a gyurmát, addig míg sima, egynemű zöld nem lesz. Ne ijedjünk meg, mert elsőnek nagyon kemény lesz a fondant, szinte úgy érezzük, hogy kezelhetetlen. De ahogy gyúrjuk, úgy puhul szinte gyurma állagúra.
  2. Kb 2,5 mm-re kinyújtjuk a fondantot keményítőn (NEM LISZTEN), közben mérve, hogy majd fedje az adott piskótánkat. Ha kinyújtottuk, óvatosan ráhelyezzük a fondantot, és a kezünkkel rásimítjuk. (Én nem használtam simító spatulát, mert nem volt, csak a kezem. Vehetünk, mint ahogy én tettem állatfigurákat, de csinálhatunk is, ha kreatívak vagyunk, vagy ha van színes fondantunk, marcipánunk. Hogy a fondant tapadjon, kicsit bevizezzük, és már tapad is:) )
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2705
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is ki akartam próbálni, hogy hogyan kell ilyen tortát elkészíteni. Sokat olvastam utána, és kérdezősködtem. Kapóra jött a kisfiam 4. szülinapja, amire elkészítettem.

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...