Szülinapi állatos torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
6g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
8 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Csokikrém
-
70g tej39 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
4 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
20g porcukor77 kcal
A díszítéshez
-
80g cukorfondant277 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
10g marcipán46 kcal
Összesen
1202
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
64g víz0 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Csokikrém
-
700g tej392 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
A díszítéshez
-
800g cukorfondant2768 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
100g marcipán462 kcal
Összesen
12026
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskóta
-
1.7g víz0 kcal
-
10.3g cukor40 kcal
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
11.4g tojás14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Csokikrém
-
18.1g tej10 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
5.2g étcsokoládé28 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
A díszítéshez
-
20.6g cukorfondant71 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
2.6g marcipán12 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 877.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.3 g
-
Cukor 164 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
1202
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.4 g
Zsír
-
Összesen 340.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1456 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8772 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 293 mg
-
Kálcium 2100 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 2900 mg
-
Nátrium 2970 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2042.9 g
-
Cukor 1640 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 459.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2671 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 309 micro
-
Kolin: 1219 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1577 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2096 micro
Összesen
12026
kcal
- 6% Fehérje
- 68% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
400 g cukor
-
400 g finomliszt
-
8 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Csokikrém
-
20 dkg cukor
-
4 púpozott ek finomliszt
-
200 g étcsokoládé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g margarin
-
200 g porcukor
A díszítéshez
Elkészítés
Piskóta
- A tojássárgát kikeverjük a cukorral fehéredésig, majd belekeverjük a vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot, sütőport, majd a tojások felvert habját óvatosan.
- Kivajazott és kilisztezett formába tesszük, és előmelegített sütőben (190 fok) kb 35 percig, de inkább tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik.
Csokikrém
- A hideg tejbe 4 nagy kanál sima lisztet keverünk, ezt turmixszal csomómentesre keverjük, majd alágyújtunk, és folyamatosan keverjük, míg rottyan egyet-kettőt. Mikor sűrűsödik, gyorsan keverjük ki, míg sima nem lesz, majd levesszük a tűzről.
- Belekeverjük a 2 tábla étcsokit, a 20 dkg cukrot, és ízlés szerint lehet vaníliás cukrot is beletenni. Kikeverjük folyamatosan, majd hűtőbe rakjuk, de ott is többször keverjük, míg kihűl!
- Egy margarinkockát 20 dkg porcukorral kikeverünk habosra.
- Ha kihűlt a csoki, a vajas cuccba apránként összekeverjük habverővel (nem turmixszal!!).
- A piskótát három egyenlő részre vágjuk, és megtöltjük a csokis krémmel. Úgy osztjuk el, hogy a torta szélére is jusson, hogy a fondant tudjon tapadni. Majd ha kész, hűtőben pihentetjük pár órát. (Én este készítettem el, és így reggelig állt a hűtőben.)
A díszítéshez
- Sima fehér fondantot veszünk, és a megadott színű festéket hozzá (zöld, barna, stb). A fondantba (kb 80 dkg) belekeverünk fogpiszkálóval festéket, jelen esetben a zöldet. Attól függ mennyit, hogy mennyire akarjuk sötétre a zöldet. Majd szépen összegyúrjuk, mint a gyurmát, addig míg sima, egynemű zöld nem lesz. Ne ijedjünk meg, mert elsőnek nagyon kemény lesz a fondant, szinte úgy érezzük, hogy kezelhetetlen. De ahogy gyúrjuk, úgy puhul szinte gyurma állagúra.
- Kb 2,5 mm-re kinyújtjuk a fondantot keményítőn (NEM LISZTEN), közben mérve, hogy majd fedje az adott piskótánkat. Ha kinyújtottuk, óvatosan ráhelyezzük a fondantot, és a kezünkkel rásimítjuk. (Én nem használtam simító spatulát, mert nem volt, csak a kezem. Vehetünk, mint ahogy én tettem állatfigurákat, de csinálhatunk is, ha kreatívak vagyunk, vagy ha van színes fondantunk, marcipánunk. Hogy a fondant tapadjon, kicsit bevizezzük, és már tapad is:) )
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2705
- Feltöltés dátuma: 2013. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mindig is ki akartam próbálni, hogy hogyan kell ilyen tortát elkészíteni. Sokat olvastam utána, és kérdezősködtem. Kapóra jött a kisfiam 4. szülinapja, amire elkészítettem.