r
Nosalty Logó

Születésnapi fondant virágos torta diós és csokoládés krémmel

5,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Születésnapi fondant virágos torta diós és csokoládés krémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

fehér piskóta

barna piskóta

diós krém

csokoládés krém

fondant burkolat

1401
Kalória
20.5g
Fehérje
171.3g
Szénhidrátok
72.8g
Zsír
80.8g
Víz
274.7g
Koleszterin
5.3g
Rost
121.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fehér piskóta

barna piskóta

diós krém

csokoládés krém

fondant burkolat

Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fehér piskóta

barna piskóta

diós krém

csokoládés krém

fondant burkolat

Összesen 16802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

fehér piskóta

barna piskóta

diós krém

csokoládés krém

fondant burkolat

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    876.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    873.7 g
  • Telített zsírsav
    323 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    282 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    219 g
  • Koleszterin
    3297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10517 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1872 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1168 mg
  • Foszfor
    4314 mg
  • Nátrium
    2616 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2055.6 g
  • Cukor
    1460 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    969.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3884 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    126 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    520 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    699 micro
  • Kolin:
    2105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3822 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    757 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3358 micro
Összesen 16802 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 365 kcal

Elkészítés

fehér piskóta

  1. A piskótához az 5 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

barna piskóta

  1. A piskótához az 5 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaóport egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz szitáljuk. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 35x23 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon tűpróbáig sütjük.

diós krém

  1. A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját.
  2. Majd a darált diót, végül a hideg kávét is beleöntjük. Jó alaposan kikeverjük a krémet (gépi mixerrel egyszerűbb).

csokoládés krém

  1. A tojást a liszttel kikeverjük. A tejet melegedni tesszük, és mikor majdnem felforr, hozzákeverjük a tojásos lisztet, és az előre elkészített gőz fölött folytatjuk a keverést.
  2. Belekockázzuk a 2 tábla csokoládét. A porcukrot kikeverjük a lágy vajjal. A teljesen kihűlt krémhez adjuk a porcukorral kikevert vajat.

fondant burkolat

  1. A fondant 1/3-ad részét megszínezzük piros étel festékkel.
  2. Virágokat készítünk. A vajat kikeverjük a porcukorral (ezt kenjük majd a fondant alá).
  3. Mindkét lapot lapjában ügyesen kettévágjuk. Letesszük az egyik fehér lapot, megkenjük a csokoládés krém felével.
  4. Rátesszük az egyik kakaós lapot. Ezt megkenjük a diós krémmel. Ráhelyezzük a másik sötét lapot.
  5. Ezt megkenjük a maradék csokis krémmel, végül a fehér lapot tesszük rá. A vajas porcukorral nagyon vékonyan átkenjük az egész tortát.
  6. Kinyújtjuk keményítőn a rózsaszín fondantot, ráhelyezzük a torta 1/3-ad részére, majd a fehéret is kinyújtjuk.
  7. Ügyesen rátesszük a másik üres részre. Eligazítgatjuk. Virágokkal díszítjük tetszés szerint. Jöhet az ünnepelt!!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x23

Lányomnak készítettem nagy-nagy szeretettel!!! Nagyon tetszett neki, főleg a kinyíló virág-gyertya, ami pluszban rajta volt.....kérésre küldök képet, ahogy fel van vágva, mert igen szép látvány....... :-))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!