r
Nosalty Logó

Szőlős - mákos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős - mákos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

​A tésztához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

​A tésztához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír

​A tésztához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.3 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10523.3 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    2635 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    3519 mg
  • Nátrium
    1450 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619 g
  • Cukor
    466 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1142 micro
Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

​A tésztához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

​A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.A lisztet átszitáljuk, és a tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a masszát. Addig sütjük, míg a tűpróba nem jelzi, hogy kész.
  2. Ezalatt a túrót áttörjük, a purcukorral, vanilincukorral, margarinnal és a tojások sárgájával összekeverjük. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és ezt óvatosan a túróhoz adjuk.
  3. Ha a mákos alap megsült, várunk, míg meghül. (Levehetjük róla ekkor a kapcsos részt, de mikor összeállítjuk a tortát, mindenképp tegyük vissza!)
  4. A tésztára simítjuk a túrókrémet, 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. A szőlőszemeket alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd a tortára rendezzük tetszés szerint.
  6. Elkészítjük a tortazselét: 3 dl vizet felforralunk, egy tálba szórjuk a zselatinport és erre öntjük a vizet, majd fél percen keresztül keverjük. Azonnal a tortára kanalazzuk, majd min. 6 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6363
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 22.

Ajánló

Félszáraz pezsgőt, vagy desszertbort ajánl mellé Lajos Mari. Ha valaki szereti a mazsolát, mindenképpen tegyen a túrókrémbe!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám 50. születésnapjára készítettem ezt a tortát. Mivel októberi születésű, úgy gondoltam egy ilyen őszies jellegű tortával kedveskedek neki. Nagyon finom, és nem is olyan nehéz elkészíteni. Az ötletet egy régi Lakáskultúrában talált Lajos Mari-recept adta, valamelyest átvariáltam, és ilyen lett a végeredmény. 

Hozzávalók

​A tésztához

A túrókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...