Szőlős - mákos túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
20g joghurt12 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23g cukor89 kcal
-
7g mák34 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
38 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g vaj10 kcal
-
2g finomliszt5 kcal
A túrókrémhez
A díszítéshez
-
20g szőlő13 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
-
30g víz0 kcal
Összesen
572
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g joghurt122 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
65g mák341 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g porcukor581 kcal
A díszítéshez
-
200g szőlő132 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
300g víz0 kcal
Összesen
5713
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
8.6g joghurt5 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
2.8g mák15 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A túrókrémhez
-
21.5g tehéntúró32 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
8.6g margarin62 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
A díszítéshez
-
8.6g szőlő6 kcal
-
0.5g tortazselé2 kcal
-
12.9g víz0 kcal
Összesen
246
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1052.3 g
-
Cink 131 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 101 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 352 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 119.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 199 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
572
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 141.8 g
Zsír
-
Összesen 304.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 88 g
-
Koleszterin 776 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10523.3 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 2635 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 366 mg
-
Foszfor 3519 mg
-
Nátrium 1450 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 46 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 619 g
-
Cukor 466 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1192 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 219 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 660 mg
-
Retinol - A vitamin: 1994 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1327 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1142 micro
Összesen
5713
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.5 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 44 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 26 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 bögre cukor
-
2 db tojás
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
2 db tojás
-
20 dkg margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg porcukor
A díszítéshez
-
3 dl víz
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük.A lisztet átszitáljuk, és a tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk és belesimítjuk a masszát. Addig sütjük, míg a tűpróba nem jelzi, hogy kész.
- Ezalatt a túrót áttörjük, a purcukorral, vanilincukorral, margarinnal és a tojások sárgájával összekeverjük. A tojások fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük, és ezt óvatosan a túróhoz adjuk.
- Ha a mákos alap megsült, várunk, míg meghül. (Levehetjük róla ekkor a kapcsos részt, de mikor összeállítjuk a tortát, mindenképp tegyük vissza!)
- A tésztára simítjuk a túrókrémet, 1 órára hűtőbe tesszük.
- A szőlőszemeket alaposan megmossuk és megszárítjuk, majd a tortára rendezzük tetszés szerint.
- Elkészítjük a tortazselét: 3 dl vizet felforralunk, egy tálba szórjuk a zselatinport és erre öntjük a vizet, majd fél percen keresztül keverjük. Azonnal a tortára kanalazzuk, majd min. 6 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6362
- Feltöltés dátuma: 2011. október 22.
Ajánló
Félszáraz pezsgőt, vagy desszertbort ajánl mellé Lajos Mari. Ha valaki szereti a mazsolát, mindenképpen tegyen a túrókrémbe!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Apukám 50. születésnapjára készítettem ezt a tortát. Mivel októberi születésű, úgy gondoltam egy ilyen őszies jellegű tortával kedveskedek neki. Nagyon finom, és nem is olyan nehéz elkészíteni. Az ötletet egy régi Lakáskultúrában talált Lajos Mari-recept adta, valamelyest átvariáltam, és ilyen lett a végeredmény.