r
Nosalty Logó

Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 6111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 764 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    447.8 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3904.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    577 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    156 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1507 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 6111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet összetörjük, összedolgozzuk 1 dl tejjel és a puha vajjal.
  2. A kerek csatos formát olajjal kikenjük, porcukorral meghintjük. Egyenletesen belenyomkodjuk a kekszes masszát.
  3. A mézet összekeverjük a 2 dl tejjel.
  4. A mézes tejben felfőzzük a diót, kb. 5 perc Leszűrjük, majd durvára vágjuk.
  5. A szőlőt leszemezzük, megmossuk, kimagozzuk és leturmixoljuk.
  6. A két tojássárgát 5 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverjük.
  7. A krémsajtot 5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikavarjuk.
  8. A tejszíntkemény habbá verjük, belekeverjük a habfixet.
  9. A zselatint 1 dl forró vízben feloldjuk.
  10. A habosra kevert tojássárgát óvatosan összedolgozzuk a krémsajttal, majd a tejszínhabbal. Laza forgatás mellett belecsurgatjuk a feloldott zselatin felét.
  11. A keverék 2/3 részét rákenjük a kekszes alapra.
  12. A durvára vágott diót rászórjuk, lazán megnyomkodjuk a tetejét.
  13. A turmixolt szőlőt a maradék krémbe keverjük, hozzáadjuk a maradék zselatint (mikróban fellazítható), és ráöntjük a dió tetejére.
  14. Legalább 12 órán át hűtőben pihentetjük.
  15. Tálaláskor szőlőszemekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1902
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Mivel nem fogta be a szőlő a krémet, és csak kék cukrászfestékem volt itthon, egy fogvájót vízbe mártottam, és belekavartam a krémbe. Két színes réteg képezi a krémet: az egyik fehér. A szőlő színétől függ,  hogy a másik kék vagy piros színű lesz. Nálam kék lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szőlős krémsajtos torta sütés nélkül
Olaszné Anci 191 recept

A Vidék Íze újságban találtam erre az igazi őszi hangulatot idéző tortára. Olyan szépen sütött a nap odakint, mintha nem is november közepe volna. Kedvet kaptam az elkészítéséhez, másnap úgyis vártam a gyerekeket ebédre. Addig a tizenkét óra is megvolt, amit a tortának pihennie kellett a hűtőben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...