Szójával rakott karfiol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
13g szója56 kcal
-
175g karfiol18 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
100g víz0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
35 kcal
-
13 kcal
-
113g kefir69 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g szója225 kcal
-
700g karfiol70 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
400g víz0 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
52 kcal
-
450g kefir275 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
1535
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2.3g szója10 kcal
-
31.5g karfiol3 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
18g víz0 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
2.9g sűrített paradicsom2 kcal
-
20.3g kefir12 kcal
-
6.8g joghurt4 kcal
-
6.8g sajt24 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
Összesen
68
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1536.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 370.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
383
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 95.6 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6147.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1932 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 317 mg
-
Foszfor 1754 mg
-
Nátrium 2056 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1483.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 393 micro
-
Kolin: 415 mg
-
Retinol - A vitamin: 709 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 18409 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1535
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 829 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
0.5 db leveskocka
-
4 dl víz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
15 dkg sajt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fokhagymapor ízlés szerint
Elkészítés
- A szóját leöntjük a vízzel, amelyben feloldottuk a leveskockát, és nagyjából fél óráig áztatjuk.
- A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, párolóedényben megpároljuk, vagy blanchírozzuk, esetleg előfőzzük.
- A hagymákat kockára vágjuk, az olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a leszűrt és kinyomkodott szójagranulátumot, ízlés szerint fűszerezzük, sűrítjük a lecsólekvárral. Nagyjából 10 perc alatt pörköltalapot készítünk belőle.
- Összekeverjük a kefírt, a joghurtot, a fokhagymát és a tojást.
- Egy nagyobb tűzálló tál alját kirakjuk a karfiol 2/3-val, erre szedjük a szójapörköltet.
- Befedjük a fokhagymával ízesített kefír-joghurt keverék felével, rászedjük a maradék karfiolt, és most jöhet a kefír másik fele.
- A tetejére sajtot teszünk.
- Közepes hőfokra előmelegített sütőben fél órát sütjük lefedve, majd levesszük a fedőt, és maximumon rápirítjuk a sajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5942
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.
Ajánló
Csemegeuborkával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
Szóját ettem volna...