r
Nosalty Logó

Szivárvány torta Szitka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szitka
Szivárvány torta Szitka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótalapokhoz

A krémhez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.3 g

Zsír

  • Összesen
    283 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14115.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    3915 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    5657 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.2 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    597 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    1893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2622 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 4478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótalapokhoz

  1. 2 tojást habosra keverünk 2 kanál cukorral, majd beleteszük az egyik ételfestéket, lisztet,1/2 sütőport. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük a piskótát. Ugyanígy járunk el a többi színnel.
  2. A krémhez összekeverjük a sjatkrémet/krémtúrót, cukrot, vaníliás cukrot. Ízlés szerint teszünk bele cukrot.
  3. A zselatint előkészítjük (ha instant zselatint használunk, akkor nem kell, csak belekeverjük), felmelegítjük, beleöntjük a krémbe. A tejszínt habbá verjük, s összekeverjük a túrókrémmel.
  4. Az első piskótát belerakjuk a kapcsos tortaformába, megkenjük, rátesszük a másodikat, s így, amíg el nem fogy. Másnap díszítjük. Én fondant-t használtam, de akár sima tejszínhabbal is díszíthetünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13295
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyfiam szülinapjára készült, fehér fondantal vontam be, s egy trollface-t rajzoltam rá... Nagy sikere volt a gyerkőcök körében.:)

Hozzávalók

A piskótalapokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...