Szivárvány süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
19g mandula111 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
13g málnadzsem37 kcal
-
21g marcipán96 kcal
-
15g csokoládé82 kcal
-
21g habtejszín61 kcal
A mandulapüréhez
A marcipánhoz
Összesen
1263
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
225g mandula1328 kcal
-
225g vaj1613 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
160g málnadzsem445 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
-
180g csokoládé983 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A mandulapüréhez
A marcipánhoz
-
250g mandula1475 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
60g kukoricaszirup170 kcal
Összesen
15139
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
6.5g mandula39 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
7.3g finomliszt26 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
4.6g málnadzsem13 kcal
-
7.3g marcipán34 kcal
-
5.2g csokoládé29 kcal
-
7.3g habtejszín21 kcal
A mandulapüréhez
A marcipánhoz
-
7.3g mandula43 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
1.7g kukoricaszirup5 kcal
Összesen
440
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.5 g
Zsír
-
Összesen 78.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
1263
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 293.7 g
Zsír
-
Összesen 942.3 g
-
Telített zsírsav 268 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 437 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 138 g
-
Koleszterin 1603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12863.4 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 2840 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 2987 mg
-
Foszfor 5966 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1502.3 g
-
Cukor 1107 mg
-
Élelmi rost 125 mg
VÍZ
-
Összesen 601.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2892 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 243 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 216 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 671 micro
-
Kolin: 1214 mg
-
Retinol - A vitamin: 2840 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 670 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1084 micro
Összesen
15139
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 17.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
440
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
250 g finomliszt
-
250 ml habtejszín
A mandulapüréhez
A marcipánhoz
-
200 g porcukor
-
4 ek kukoricaszirup
Elkészítés
A tésztához
- Melegítsük elő a sütöt. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral.
- Egy nagy tálban villával lazítsuk fel a mandulapürét és keverjük el a vajjal, kristálycukorral és a tojássárgákkal. Mikor a keverék laza és sima, keverjük bele a lisztet, sűrű tésztaállagú lesz.
- Egy kisebb tálban verjük fel a tojásfehérjéket. Keverjük a tojásfehérjehabot a tésztába. Osszuk el az így kapott tésztát 3 egyenlő részre. Egyik adagot színezzük pirosra, másikat zöldre, harmadikat sárgára.
- Kenjük el az első adagot a sütőpapírral bélelt sütőedény alján.
- Süssük 10-12 percig, majd emeljük ki a sütőpapírral együtt, hagyjuk egy rácson kihűlni, és ismételjük meg a sütési műveletet a másik két tésztával is. A tészta sütés után úgy fog tűnni, mintha még nem lenne megsülve (de meg lesz sülve!), ne süssük túl! Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
- Egy alacsony oldalú tepsire (vagy tálcára, amin elfér) tegyünk folpackot, akkorát, hogy majd be is tudjuk takarni vele a sütit. Tegyük rá a folpackra a piros réteget, kenjük meg a málnadzsem felével, fektessük rá a sárga réteget, kenjük meg a maradék dzsemmel, fektessük rá a zöld réteget, arra pedig a kinyújtott marcipánt.
- Takarjuk le a folpackkal, helyezzünk rá egy vágódeszkát meg egy nehéz serpenyőt, hogy a rétegek jól összenyomódjanak és tegyük be a hűtőbe minimum 8 órára, vagy egy éjszakára.
- A 8 óra letelte után (vagy másnap): az apróra összevágott csokit tegyük egy hőálló tálba, közben egy lábasban melegítsük fel a tejszínt. Amint elkezd forrni, vegyük le és öntsük rá a csokira. Habverővel (nem elektromos!) keverjük el, míg szép sima nem lesz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, de ne keményedjen meg, mert akkor nem tudjuk elkenni a sütin.
- Vegyük le a folpackot a sütiről, kenjük a csokoládét a tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe legalább egy órára, hogy a csokiréteg megszilárduljon.
- Szeleteljük kicsi kockákra.
- Az ételfesték színe variálható, alkalomnak megfelelően más színekkel is megfesthetjük a rétegeket.
- A mandulapüré elkészítése: ha héjas mandulánk van, tegyük egy percre (ne többre!) forrásban lévő vízbe, majd öblítsük le hideg vízzel, így nagyon könnyen lejön a héja.
- A mandulát konyhai robotgépben aprítsuk durvára.
- A cukrot, mézet és vizet tegyük fel egy lábasban forrni. Ha már erősen forr, azonnal öntsük rá a robotgépben lévő aprított mandulára és hagyjuk, hogy a gép keverje, míg össze nem áll és sima lesz a pürénk.
- Vegyük ki a pürét a gépből, hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a vajat.
- Ez a mennyiségű mandulapüré nem kell mind a sütinkhez, de a maradék mélyhűtőben tárolható.
- A marcipán elkészítése: konyhai robotgépben (vagy kézi mixerrel) kicsit lazítsuk fel a mandulapürét.
- Adjuk hozzá kb. a fele porcukrot és keverjük el. Adjuk hozzá a maradék cukrot, keverjük el. Ekkor keverékünk úgy fog kinézni, mint a durvára darált prézli.
- Keverjük bele a kukoricaszirupot, majd kezünkkel “dagasszuk”, míg sima tésztává nem áll össze.
- Nyújtódeszkára tegyünk folpackot, akkorát, amin ki tudjuk a marcipánt nyújtani a megfelelő (sütiméretű) méretre. Fedjük is be a marcipánt folpackkal és így nyújtsuk ki, különben ráragad a deszkára és a nyújtófára is. Azonnal felhasználható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 23×33
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15438
- Feltöltés dátuma: 2012. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy ismerősöm képei között láttam ezt a sütit lefotózva, ő cukrászdában vette, de én mindenképp szerettem volna magam elkészíteni. Igen, több lépésből áll, nem a gyors sütik közé tartozik, de nagyon finom és mutatós!