r
Nosalty Logó

Szivárvány süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szivárvány süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mandulapüréhez

A marcipánhoz

Összesen 1263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mandulapüréhez

A marcipánhoz

Összesen 15139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mandulapüréhez

A marcipánhoz

Összesen 440 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1263 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    293.7 g

Zsír

  • Összesen
    942.3 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    437 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    138 g
  • Koleszterin
    1603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12863.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2840 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    2987 mg
  • Foszfor
    5966 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1502.3 g
  • Cukor
    1107 mg
  • Élelmi rost
    125 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2892 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    243 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2840 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    670 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 15139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mandulapüréhez

A marcipánhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütöt. Béleljünk ki egy sütőedényt sütőpapírral.
  2. Egy nagy tálban villával lazítsuk fel a mandulapürét és keverjük el a vajjal, kristálycukorral és a tojássárgákkal. Mikor a keverék laza és sima, keverjük bele a lisztet, sűrű tésztaállagú lesz.
  3. Egy kisebb tálban verjük fel a tojásfehérjéket. Keverjük a tojásfehérjehabot a tésztába. Osszuk el az így kapott tésztát 3 egyenlő részre. Egyik adagot színezzük pirosra, másikat zöldre, harmadikat sárgára.
  4. Kenjük el az első adagot a sütőpapírral bélelt sütőedény alján.
  5. Süssük 10-12 percig, majd emeljük ki a sütőpapírral együtt, hagyjuk egy rácson kihűlni, és ismételjük meg a sütési műveletet a másik két tésztával is. A tészta sütés után úgy fog tűnni, mintha még nem lenne megsülve (de meg lesz sülve!), ne süssük túl! Hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  6. Egy alacsony oldalú tepsire (vagy tálcára, amin elfér) tegyünk folpackot, akkorát, hogy majd be is tudjuk takarni vele a sütit. Tegyük rá a folpackra a piros réteget, kenjük meg a málnadzsem felével, fektessük rá a sárga réteget, kenjük meg a maradék dzsemmel, fektessük rá a zöld réteget, arra pedig a kinyújtott marcipánt.
  7. Takarjuk le a folpackkal, helyezzünk rá egy vágódeszkát meg egy nehéz serpenyőt, hogy a rétegek jól összenyomódjanak és tegyük be a hűtőbe minimum 8 órára, vagy egy éjszakára.
  8. A 8 óra letelte után (vagy másnap): az apróra összevágott csokit tegyük egy hőálló tálba, közben egy lábasban melegítsük fel a tejszínt. Amint elkezd forrni, vegyük le és öntsük rá a csokira. Habverővel (nem elektromos!) keverjük el, míg szép sima nem lesz. Egy kicsit hagyjuk hűlni, de ne keményedjen meg, mert akkor nem tudjuk elkenni a sütin.
  9. Vegyük le a folpackot a sütiről, kenjük a csokoládét a tetejére. Tegyük vissza a hűtőbe legalább egy órára, hogy a csokiréteg megszilárduljon.
  10. Szeleteljük kicsi kockákra.
  11. Az ételfesték színe variálható, alkalomnak megfelelően más színekkel is megfesthetjük a rétegeket.
  12. A mandulapüré elkészítése: ha héjas mandulánk van, tegyük egy percre (ne többre!) forrásban lévő vízbe, majd öblítsük le hideg vízzel, így nagyon könnyen lejön a héja.
  13. A mandulát konyhai robotgépben aprítsuk durvára.
  14. A cukrot, mézet és vizet tegyük fel egy lábasban forrni. Ha már erősen forr, azonnal öntsük rá a robotgépben lévő aprított mandulára és hagyjuk, hogy a gép keverje, míg össze nem áll és sima lesz a pürénk.
  15. Vegyük ki a pürét a gépből, hagyjuk kihűlni, majd keverjük bele a vajat.
  16. Ez a mennyiségű mandulapüré nem kell mind a sütinkhez, de a maradék mélyhűtőben tárolható.
  17. A marcipán elkészítése: konyhai robotgépben (vagy kézi mixerrel) kicsit lazítsuk fel a mandulapürét.
  18. Adjuk hozzá kb. a fele porcukrot és keverjük el. Adjuk hozzá a maradék cukrot, keverjük el. Ekkor keverékünk úgy fog kinézni, mint a durvára darált prézli.
  19. Keverjük bele a kukoricaszirupot, majd kezünkkel “dagasszuk”, míg sima tésztává nem áll össze.
  20. Nyújtódeszkára tegyünk folpackot, akkorát, amin ki tudjuk a marcipánt nyújtani a megfelelő (sütiméretű) méretre. Fedjük is be a marcipánt folpackkal és így nyújtsuk ki, különben ráragad a deszkára és a nyújtófára is. Azonnal felhasználható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15445
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm képei között láttam ezt a sütit lefotózva, ő cukrászdában vette, de én mindenképp szerettem volna magam elkészíteni. Igen, több lépésből áll, nem a gyors sütik közé tartozik, de nagyon finom és mutatós!

Hozzávalók

A tésztához

A mandulapüréhez

A marcipánhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...