r
Nosalty Logó

Színes torta pillangókkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Színes torta pillangókkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 296 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.2 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4310 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    1455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    614.3 g
  • Cukor
    437 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1784 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 6452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótákhoz

  1. Előkészítjük a piskóta hozzávalóit. A tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és még 5 hasonló papírt kivágunk.
  2. Egy robotgépbe tesszük a 12 tojásfehérjét, sót és citromlevet. Elkezdjük felverni, ha már keményedik, kanalanként belekeverjük a kristálycukrot és addig keverjük, amíg sercegni halljuk.
  3. Ha már jó kemény és a cukor is felolvadt, egyenként jól belekeverjük a tojássárgákat.
  4. Amikor jó a massza, kanalanként nagyon lassan belekeverjük a lisztet. (Általában fakanállal javasolják, én bátor vagyok és óvatosan a robotgéppel keverem azt is.)
  5. A kész piskótamasszát 6 tálba elosztjuk. (Én nagy tejfölös dobozokba tettem.)
  6. Elővesszük az ételfestékeket és kedvünk - ízlésünk szerint színezünk.
  7. A tetsző színű masszát ráöntjük a sütőpapíros lapra, jól elegyengetjük és a 180 fokra bemelegített sütőbe betesszük kb. 10 percre.
  8. Ha megsült, egy rácsra borítjuk, levesszük a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
  9. Megismételjük az öt adaggal ugyanígy.
  10. Krém: a fehércsokit gőz fölött megolvasztjuk, langyosan a mascarponéhoz keverjük.
  11. A Hulalát a habfixálóval (nem fontos szerintem, mert a Hulala jól tart) kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a csokis-mascarponéval.
  12. A színes piskótalapokat tetszőleges sorrendben egy tálcára tesszük és megkenjük a krémmel. A krémnek öt lapra kell elégnek lennie. Kívülre csak egy kicsi kell a marcipán vagy dekormassza alá.
  13. A tetejére elkészítjük a cukormázat. Az oldalára elkészítjük a színes dekor vagy marcipáncsíkokat.
  14. A pillangókhoz összedolgozzuk a különböző színű dekormasszát vagy marcipánt, és pillangó kiszúróval kiszaggatjuk, majd a tetejére tesszük (akkor jó, ha egy -egy pillangó többszínűre sikerül).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9215
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Én a húgom névnapjára készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a NoSalty-n szerettem bele a hasonlóan színes Szivárvány tortába. Szabóné és beribari receptjét tanulmányoztam. Az enyém azért nem lett Szivárvány torta, mert nem tudtam a szivárvány színeit kikeverni. Sajnos nem találtam a forma méretét, így a 18-as szerintem nagy lett. Legközelebb elég lesz a 26-os forma. Valahogy nekem úgy alakult, hogy olyan dombszerű lett az alakja az összeállítás után, így ezt  a formát követtem tovább. A tetejére a zacskós cukormáz nem váltotta be a reményeimet, így ez volt az első és egyben az utolsó, hogy használtam. A pillangós díszítést elterveztem.

Hozzávalók

A piskótákhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...