r
Nosalty Logó

Szilvával töltött csirkemell fűszeres sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvával töltött csirkemell fűszeres sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    388.6 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4790 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1019 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1887 micro
Összesen 5319 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 406 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat vörösborba beáztatjuk, hogy jól megszívják magukat. A rántani való sajtot összetörjük egy tálba, és a zöld fűszerekkel (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring... bármi lehet) összekeverjük, majd kis golyókat formálunk belőle.
  2. A rizs kifőzzük enyhén olajos és sós vízben.
  3. A csirkemelleket befűszerezzük sóval, borssal, és állni hagyjuk.
  4. A borsót kevés olívaolajon megpároljuk, hozzátesszük a kukoricát és a kifőtt rizst. Jól összekeverjük, és lefedve állni hagyjuk.
  5. A 2-2 szilvát a húsra tesszük, és felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük, hogy ne tekeredjen szét, majd bepanírozzuk, és félre tesszük.
  6. A sajtgolyókat is bepanírozzuk.
  7. A visszamaradt szilvás-vörösbort felforraljuk, és a benne lévő szilvát turmixszoljuk (tehetünk még bele szilvát, úgy sűrűbb lesz)
  8. A húst és a golyókat olajon kisütjük, a szószt ráöntve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10624
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a gyümölcsös húsos ételeket. Nem nagyon tudtam, hogy hogyan is készülnek ezek az ételek, így a saját ízvilágomnak megfelelően alakítottam ki. A szilva önmagában jó lenne, de az aszalt egy kicsit száraznak tűnt, ezért vörösborban áztattam. A sajtgolyókat pedig már többször elkészítettem. A lefagyasztott rántani való sajt, amikor kiolvadt, eléggé szétesett, így összetörtem, fűszereztem, és jól meggyúrtam, hogy a golyócskák vagy hengerek ne essenek szét. Azóta csak így esszük a sajtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...