Szilvával töltött csirkemell fűszeres sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
10g aszalt szilva24 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
50g csirkemellfilé60 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
30g rizs107 kcal
-
13g csemegekukorica11 kcal
-
13g zöldborsó10 kcal
Összesen
1328
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
40g aszalt szilva96 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
120g rizs430 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
Összesen
5319
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
-
3.1g aszalt szilva7 kcal
-
7.7g vörösbor7 kcal
-
15.3g csirkemellfilé18 kcal
-
7.7g sajt27 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
11.5g zsemlemorzsa45 kcal
-
26.1g napraforgó olaj230 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
9.2g rizs33 kcal
-
3.8g csemegekukorica3 kcal
-
3.8g zöldborsó3 kcal
Összesen
406
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.6 g
Zsír
-
Összesen 97.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1197.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 375 mg
-
Nátrium 452 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
1328
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.3 g
Zsír
-
Összesen 388.6 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 130 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4790 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1019 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1500 mg
-
Nátrium 1809 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 444.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 142 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 579 micro
-
Kolin: 390 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1887 micro
Összesen
5319
kcal
- 9% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
406
kcal
Hozzávalók
-
1 dl vörösbor
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
120 g rizs
-
5 dkg csemegekukorica
-
5 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A szilvákat vörösborba beáztatjuk, hogy jól megszívják magukat. A rántani való sajtot összetörjük egy tálba, és a zöld fűszerekkel (oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring... bármi lehet) összekeverjük, majd kis golyókat formálunk belőle.
- A rizs kifőzzük enyhén olajos és sós vízben.
- A csirkemelleket befűszerezzük sóval, borssal, és állni hagyjuk.
- A borsót kevés olívaolajon megpároljuk, hozzátesszük a kukoricát és a kifőtt rizst. Jól összekeverjük, és lefedve állni hagyjuk.
- A 2-2 szilvát a húsra tesszük, és felgöngyöljük, fogvájóval megtűzzük, hogy ne tekeredjen szét, majd bepanírozzuk, és félre tesszük.
- A sajtgolyókat is bepanírozzuk.
- A visszamaradt szilvás-vörösbort felforraljuk, és a benne lévő szilvát turmixszoljuk (tehetünk még bele szilvát, úgy sűrűbb lesz)
- A húst és a golyókat olajon kisütjük, a szószt ráöntve tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10624
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a gyümölcsös húsos ételeket. Nem nagyon tudtam, hogy hogyan is készülnek ezek az ételek, így a saját ízvilágomnak megfelelően alakítottam ki. A szilva önmagában jó lenne, de az aszalt egy kicsit száraznak tűnt, ezért vörösborban áztattam. A sajtgolyókat pedig már többször elkészítettem. A lefagyasztott rántani való sajt, amikor kiolvadt, eléggé szétesett, így összetörtem, fűszereztem, és jól meggyúrtam, hogy a golyócskák vagy hengerek ne essenek szét. Azóta csak így esszük a sajtot.