r
Nosalty Logó

Szilvás-grízes kelt csiga

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mátayné Zsuzsa
Szilvás-grízes kelt csiga
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

688
Kalória
14.5g
Fehérje
107.6g
Szénhidrátok
21.6g
Zsír
132.8g
Víz
21.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
22g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    1327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Egy órát kelesztük.
  2. Amíg a tésztánk kel, elkészítjük a tölteléket, amelyhez a szilvát apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a 4 csomag vaniliás cukrot, az ízlés szerinti fahéjat.
  3. 1 dl étolajat felforrósítunk, és hozzáadunk 8 evőkanál búzadarát és állandó keverés mellett megpirítjuk, forró vizet adva hozzá, hogykellően megpuhuljon. (A vizet apró adagokban öntsük a darára, így nem tudjuk "túladagolni")
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, utána keverjük össze a szilvával.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük és 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk.
  6. Lapjára fektetve, tepsire rakjuk a tésztákat, nem túl szorosan, mert még 10-15 percig kelni hagyjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb.180-200 fokon szép pirosra sütjük.
  8. Tálaláskor meghintjük porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most sütöttem meg először. Nem is értem, miért? A recept már 2009 óta ott lapult a kiollózott receptjeim között. A Zalai Hírlap akkori számában jelent meg. Végre elkészült a mű, és nagyon finom lett, ráadásul sok is. Ezért kóstolót kaptak belőle a barátok, kedves szomszédok. Nekik is nagyon ízlett, ahogy nekünk is. Most még tart a szilva szezon, ajánlom kedves sütő-főző kollégáim figyelmébe. Bár idén az időjárás cudarul bánt a gyümölcsössel, köztük a szilvával is, legalábbis nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!