r
Nosalty Logó

Szilvás-grízes kelt csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mátayné Zsuzsa
Szilvás-grízes kelt csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 688 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    145.2 g

Zsír

  • Összesen
    216.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3494.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    353 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    1589 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1076.4 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    467 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1359 micro
Összesen 6867 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Egy órát kelesztük.
  2. Amíg a tésztánk kel, elkészítjük a tölteléket, amelyhez a szilvát apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a 4 csomag vaniliás cukrot, az ízlés szerinti fahéjat.
  3. 1 dl étolajat felforrósítunk, és hozzáadunk 8 evőkanál búzadarát és állandó keverés mellett megpirítjuk, forró vizet adva hozzá, hogykellően megpuhuljon. (A vizet apró adagokban öntsük a darára, így nem tudjuk "túladagolni")
  4. Kicsit hagyjuk hűlni, utána keverjük össze a szilvával.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük és 2,5-3 cm-es szeletekre vágjuk.
  6. Lapjára fektetve, tepsire rakjuk a tésztákat, nem túl szorosan, mert még 10-15 percig kelni hagyjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb.180-200 fokon szép pirosra sütjük.
  8. Tálaláskor meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4267
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mátayné Zsuzsa 10 recept

Most sütöttem meg először. Nem is értem, miért? A recept már 2009 óta ott lapult a kiollózott receptjeim között. A Zalai Hírlap akkori számában jelent meg. Végre elkészült a mű, és nagyon finom lett, ráadásul sok is. Ezért kóstolót kaptak belőle a barátok, kedves szomszédok. Nekik is nagyon ízlett, ahogy nekünk is. Most még tart a szilva szezon, ajánlom kedves sütő-főző kollégáim figyelmébe. Bár idén az időjárás cudarul bánt a gyümölcsössel, köztük a szilvával is, legalábbis nálunk.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...