Szilvás - almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
56 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
9 kcal
-
10 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citruspor0 kcal
Töltelék
-
17 kcal
-
4g dió28 kcal
-
17g szilva7 kcal
-
100g alma47 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hab a tetejére
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
3g szilvalekvár5 kcal
Összesen
274
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
30g ementáli sajt118 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citruspor0 kcal
Töltelék
-
50g háztartási keksz210 kcal
-
52g dió340 kcal
-
200g szilva86 kcal
-
1200g alma562 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hab a tetejére
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
40g szilvalekvár62 kcal
Összesen
3303
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
8.9g tönkölybúza liszt30 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
1.3g gyümölcscukor5 kcal
-
1.3g ementáli sajt5 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citruspor0 kcal
Töltelék
-
2.2g háztartási keksz9 kcal
-
2.3g dió15 kcal
-
8.9g szilva4 kcal
-
53.5g alma25 kcal
-
1.3g nádcukor5 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Hab a tetejére
-
10.7g tojásfehérje6 kcal
-
1.3g nádcukor5 kcal
-
1.8g szilvalekvár3 kcal
Összesen
147
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 115.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
274
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.1 g
Zsír
-
Összesen 140.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3287.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 1445 mg
-
Nátrium 674 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.6 g
-
Cukor 244 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1382 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 912 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 233 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 830 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 859 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1018 micro
Összesen
3303
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
10 dkg vaj
-
3 dkg gyümölcscukor
-
3 dkg ementáli sajt
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 csipet citruspor
Töltelék
-
5 dkg háztartási keksz
-
2 marék dió
-
20 dkg szilva
-
1.2 kg alma
-
3 ek nádcukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
2 teáskanál fahéj
Hab a tetejére
-
6 db tojásfehérje
-
3 ek nádcukor
-
2 ek szilvalekvár
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, hogy kissé porhanyós, darabos állagot érjünk el.
- Folpackba csomagoljuk a tésztát, és egy órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk kb. 31x31 cm-es négyzet alakúra.
- Egy 25x25 cm-es kapcsos, négyszögletű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát belefektetjük, hogy a forma oldalát is borítsa.
Töltelék
- A kekszet megdaráljuk, de kicsit darabosra hagyva. Ugyanekkorára daráljuk a diót is. Összekeverjük.
- A szilvát cikkekre vágjuk.
- Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, citrommal.
- A tészta aljára egy marék diós kekszdarát szétszórunk, a többit belekeverjük az almába.
- A szilvacikkekkel a tésztát lefedjük, majd a tetejére halmozzuk, és elsimítjuk egyenletesen az almát.
- A tésztát az almával 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. 35-40 percig sütjük.
Hab a tetejére
- A tojáshabból és 3 ek cukorból kemény habot verünk, végül hozzákeverjük a szilvalekvárt is, és eloszlatjuk a megsült alma tetején. További 5 perc alatt rásütjük a tésztára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1205
- Feltöltés dátuma: 2013. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Nálunk mindig nyerő az almás pite, de vettem egy kis spanyol szilvát, amit szerettem volna elhasználni, így kicsit másképpen készítettem, mint a hagyományos pitét.