r
Nosalty Logó

Szilvás - almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Szilvás - almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab a tetejére

Összesen 274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab a tetejére

Összesen 3303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab a tetejére

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 274 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3287.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    194 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 3303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab a tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, hogy kissé porhanyós, darabos állagot érjünk el.
  2. Folpackba csomagoljuk a tésztát, és egy órára hűtőbe tesszük.
  3. A pihentetett tésztát kinyújtjuk kb. 31x31 cm-es négyzet alakúra.
  4. Egy 25x25 cm-es kapcsos, négyszögletű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát belefektetjük, hogy a forma oldalát is borítsa.

Töltelék

  1. A kekszet megdaráljuk, de kicsit darabosra hagyva. Ugyanekkorára daráljuk a diót is. Összekeverjük.
  2. A szilvát cikkekre vágjuk.
  3. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, citrommal.
  4. A tészta aljára egy marék diós kekszdarát szétszórunk, a többit belekeverjük az almába.
  5. A szilvacikkekkel a tésztát lefedjük, majd a tetejére halmozzuk, és elsimítjuk egyenletesen az almát.
  6. A tésztát az almával 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és kb. 35-40 percig sütjük.

Hab a tetejére

  1. A tojáshabból és 3 ek cukorból kemény habot verünk, végül hozzákeverjük a szilvalekvárt is, és eloszlatjuk a megsült alma tetején. További 5 perc alatt rásütjük a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1205
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás - almás pite
Évi néni 1830 recept

Nálunk mindig nyerő az almás pite, de vettem egy kis spanyol szilvát, amit szerettem volna elhasználni, így kicsit másképpen készítettem, mint a hagyományos pitét.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab a tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...