r
Nosalty Logó

Szezámmagos csirke zöldséges tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nyultanti
Szezámmagos csirke zöldséges tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke pácolásához

A bundázáshoz és a sütéshez

A sziruphoz

A körethez

Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke pácolásához

A bundázáshoz és a sütéshez

A sziruphoz

A körethez

Összesen 3507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirke pácolásához

A bundázáshoz és a sütéshez

A sziruphoz

A körethez

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    646 micro
  • β-karotin
    1588 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1357 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 874 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    159.4 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8435.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2265 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1085.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2583 micro
  • β-karotin
    6351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5429 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 3507 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    262 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A bundázáshoz és a sütéshez

A sziruphoz

A körethez

Elkészítés

A csirke pácolásához

  1. A páchoz a hozzávalókat összekeverjük, a csirkemellet beleforgatjuk. Kb. fél órát pácoljuk.
  2. A bunda hozzávalóit összekeverjük, ebbe beletesszük a húst, majd forró, bő olajban kisütjük.
  3. A szirup anyagait is összekeverjük, a kisütött húst ebben megforgatjuk, majd meghintjük szezámmaggal, és már tálaljuk is.

A bundázáshoz és a sütéshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát kockára, a lilahagymát gerezdekre, a répákat karikákra vágjuk.
  2. A tésztához a vizet feltesszük főni, majd ha forr, beletesszük a tésztát, és megfőzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert még pirítani is fogjuk!
  3. Zsiradékon megpirítjuk a tésztához való zöldségeket, kezdve a répával, mert az lassabban puhul. Hozzáadjuk a káposztát, hagymát, borsót. (Ne pirítsuk túl, akkor finom, ha roppanós!)
  4. Ha a zöldségek elkészültek, hozzáadjuk a főtt tésztát, és együtt összepirítjuk. Közben szójaszósszal, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük. A szójaszósz önmagában is sós, ezért a sóval mértékkel bánjunk!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 250
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 32229
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Ajánló

Én így együtt szeretem ezt az ételt a legjobban, de a tészta önmagában is megállja a helyét, a húst pedig akár rizzsel, tojásos rizzsel is fogyaszthatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szezámmagos csirke zöldséges tésztával
nyultanti 100 recept

Ez a kedvenc ételem a kínai gyorséttermekben. Szinte nem is szoktam mást rendelni. Ezért örültem, amikor "házi körülmények" között is sikerült rekonstruálni, meggyőzően hasonló ízvilágot produkálva!

Hozzávalók

A csirke pácolásához

A bundázáshoz és a sütéshez

A sziruphoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...