Szentgyörgyi mézes krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
tésztalap
-
13g margarin96 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g méz38 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
2g margarin12 kcal
krém
-
83g tej47 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
27g ribizlidzsem74 kcal
tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
-
24 kcal
Összesen
1282
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
tésztalap
-
80g margarin574 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
75g méz228 kcal
-
40g tej22 kcal
-
0 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
10g margarin72 kcal
krém
-
500g tej280 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
160g ribizlidzsem445 kcal
tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
7686
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
tésztalap
-
3.4g margarin24 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
1.7g tej1 kcal
-
0 kcal
-
25.5g finomliszt93 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
krém
-
21.2g tej12 kcal
-
1.5g búzadara5 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
-
8.5g porcukor33 kcal
-
6.8g ribizlidzsem19 kcal
tetejére
-
4.2g tortabevonó23 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
Összesen
327
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 202.3 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 354 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
1282
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.1 g
Zsír
-
Összesen 267.7 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 114 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3171.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 875 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1172 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1214 g
-
Cukor 660 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 255.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2122 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 1998 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1490 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 631 micro
Összesen
7686
kcal
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
327
kcal
Hozzávalók
tésztalap
-
8 dkg margarin
-
23 dkg cukor
-
2 db tojás
-
3 ek méz
-
4 ek tej
-
0.5 ek szódabikarbóna
-
60 dkg finomliszt
krém
-
5 dl tej
-
3 evőkanál búzadara
-
2 ek finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
8 ek ribizlidzsem
tetejére
-
10 dkg tortabevonó
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
tésztalap
- A margarint, a cukrot, a tojást, a mézet a tejjel, a szódabikarbónával lassú tűzön összefőzzük, karamell színűre. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, amivel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk pihenni!
- Amíg áll, elkészítjük a krémet. A tejből pár kanállal elveszünk ,és simára keverjük a liszttel. A többit elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majd nem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal.
- A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
- A tésztából 4 lapot sütünk (célszerű megmérni, és úgy elosztani). Egyenként kinyújtjuk kb. 35x23 cm-re ,és margarinnal kikent tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
- Az első kihűlt lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a második lapot, ezt megkenjük ribizlidzsemmel. Erre tesszük a 3. lapot. Amit a maradék krémmel kenünk meg. A 4. lapot is ráhelyezzük, tortabevonót olvasztunk az olajjal, vízgőz felett, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Hagyjuk puhulni a süteményt másnapig. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 14468
- Feltöltés dátuma: 2018. december 19.
Ajánló
A margarint vegyük ki a hűtőből időben, és könnyebb lesz a porcukorral kikeverni!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1115 recept
Általában minden évben elmegyünk Borsodszentgyörgyre rokonokhoz, és ott mindig készítenek ilyen mézes krémest, és annyira finom!! Elkértem a receptjét, és hát igen......isteni!! :-)))