r
Nosalty Logó

Szentgyörgyi mézes krémes

5,0

3 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Szentgyörgyi mézes krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztalap

krém

tetejére

1282
Kalória
17.3g
Fehérje
202.3g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
42.6g
Víz
61.3g
Koleszterin
4.6g
Rost
110g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztalap

krém

tetejére

Összesen 1282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztalap

krém

tetejére

Összesen 7686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tésztalap

krém

tetejére

Összesen 327 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3171.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    255.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1998 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    631 micro
Összesen 7686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 327 kcal

Elkészítés

tésztalap

  1. A margarint, a cukrot, a tojást, a mézet a tejjel, a szódabikarbónával lassú tűzön összefőzzük, karamell színűre. Mikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, amivel sima tésztává gyúrjuk. 1 órát hagyjuk pihenni!
  2. Amíg áll, elkészítjük a krémet. A tejből pár kanállal elveszünk ,és simára keverjük a liszttel. A többit elkezdjük főzni a beleszórt búzadarával. Mikor majd nem forr, belekeverjük a lisztes tejet és a vaníliás cukrot. Besűrítjük. Kihűtjük. A porcukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű margarinnal.
  3. A kihűlt krémet elegyítjük a porcukros vajjal, érdemes gépi mixert használni, és jó sima krémet keverni.
  4. A tésztából 4 lapot sütünk (célszerű megmérni, és úgy elosztani). Egyenként kinyújtjuk kb. 35x23 cm-re ,és margarinnal kikent tepsi hátulján megsütjük a lapokat.
  5. Az első kihűlt lapot megkenjük a krém felével. Rátesszük a második lapot, ezt megkenjük ribizlidzsemmel. Erre tesszük a 3. lapot. Amit a maradék krémmel kenünk meg. A 4. lapot is ráhelyezzük, tortabevonót olvasztunk az olajjal, vízgőz felett, és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Hagyjuk puhulni a süteményt másnapig. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Általában minden évben elmegyünk Borsodszentgyörgyre rokonokhoz, és ott mindig készítenek ilyen mézes krémest, és annyira finom!! Elkértem a receptjét, és hát igen......isteni!! :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!