r
Nosalty Logó

Szent Kelemen pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Szent Kelemen pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 5219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Töltelék

Díszítés

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 654 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1608 mg
  • Nátrium
    2007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.6 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    558 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    980 micro
  • Kolin:
    1219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2775 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    421 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1347 micro
Összesen 5219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
  2. A kekszet és a kukoricapelyhet összedaráljuk. Ehhez adjuk hozzá az olvasztott vajjal elvegyített cukrot. Kézzel összedolgozzuk. (Ha a tésztánk nem áll össze, akkor adjunk hozzá még vajat.)
  3. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőformába. (A forma 20 cm átmérőjű és 5 cm mély.) A sütőt ekkor 160 fokra vesszük vissza, és 15 percig sütjük a tésztát.

Töltelék

  1. Egy mély edénybe tesszük az egy tojást és a négy tojássárgáját. Kicsit összevegyítjük, ehhez adjuk hozzá a sűrített tejet, a narancsok és citromok reszelt héját, majd a levüket.
  2. Egy kézi habverő segítségével jól összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
  3. Ezt követően 20-25 percig sütjük a 160 fokos sütőben.
  4. Hideg helyen hagyjuk minimum 5 óráig, vagy egy egész éjszakára.

Díszítés

  1. A tejszínhabot egy mixer segítségével elkezdjük verni, majd amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a görög joghurtot és a porcukrot. Amikor jól összeáll, a süteményünk tetejére kanalazzuk.
  2. Ezt még díszíthetjük reszelt narancs és citromhéjjal vagy akár színes cukorkákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20×5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1353
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ideális kezdése az új évnek ez a mesés citromos és narancsos pite. A receptem a pite brit változata. A krém kissé savanykás, ám a tetejére készített tejszínes hab kiegyensúlyozza a desszertünk édességét, és így egy mennyei ízvilágot kapunk.  

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...