Szent Kelemen pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
31g háztartási keksz131 kcal
-
13g kukoricapehely48 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
18g cukor68 kcal
Töltelék
-
7g tojás9 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
159 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
15g citromlé3 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Díszítés
-
19g habtejszín55 kcal
-
8 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
4g cukorgyöngy15 kcal
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
250g háztartási keksz1048 kcal
-
100g kukoricapehely384 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
140g cukor542 kcal
Töltelék
-
55g tojás69 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
1274 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
12g narancshéj12 kcal
-
120g citromlé26 kcal
-
18g citromhéj8 kcal
Díszítés
-
150g habtejszín438 kcal
-
60g görög joghurt62 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
30g cukorgyöngy116 kcal
Összesen
5219
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
Tészta
-
14.5g háztartási keksz61 kcal
-
5.8g kukoricapehely22 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
Töltelék
-
3.2g tojás4 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
22.9g sűrített tej (cukrozott)74 kcal
-
10.4g narancslé5 kcal
-
0.7g narancshéj1 kcal
-
6.9g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Díszítés
-
8.7g habtejszín25 kcal
-
3.5g görög joghurt4 kcal
-
1.6g porcukor6 kcal
-
1.7g cukorgyöngy7 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 251 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 347 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
654
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 217.3 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5394.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1460 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 1608 mg
-
Nátrium 2007 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 746.6 g
-
Cukor 494 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 595 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2847 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 558 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 980 micro
-
Kolin: 1219 mg
-
Retinol - A vitamin: 2775 micro
-
α-karotin 78 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 421 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1347 micro
Összesen
5219
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
250 g háztartási keksz
-
100 g kukoricapehely
-
110 g vaj
-
140 g cukor
Töltelék
-
1 db tojás
-
4 db tojássárgája
-
397 g sűrített tej (cukrozott)
-
2 narancsból nyert narancslé
-
2 narancsból nyert narancshéj
-
3 citromból nyert citromlé
-
3 citromból nyert citromhéj
Díszítés
-
150 ml habtejszín
-
3 ek görög joghurt
-
4 ek porcukor
-
3 ek cukorgyöngy
Elkészítés
Tészta
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
- A kekszet és a kukoricapelyhet összedaráljuk. Ehhez adjuk hozzá az olvasztott vajjal elvegyített cukrot. Kézzel összedolgozzuk. (Ha a tésztánk nem áll össze, akkor adjunk hozzá még vajat.)
- A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőformába. (A forma 20 cm átmérőjű és 5 cm mély.) A sütőt ekkor 160 fokra vesszük vissza, és 15 percig sütjük a tésztát.
Töltelék
- Egy mély edénybe tesszük az egy tojást és a négy tojássárgáját. Kicsit összevegyítjük, ehhez adjuk hozzá a sűrített tejet, a narancsok és citromok reszelt héját, majd a levüket.
- Egy kézi habverő segítségével jól összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
- Ezt követően 20-25 percig sütjük a 160 fokos sütőben.
- Hideg helyen hagyjuk minimum 5 óráig, vagy egy egész éjszakára.
Díszítés
- A tejszínhabot egy mixer segítségével elkezdjük verni, majd amikor már kezd összeállni, hozzáadjuk a görög joghurtot és a porcukrot. Amikor jól összeáll, a süteményünk tetejére kanalazzuk.
- Ezt még díszíthetjük reszelt narancs és citromhéjjal vagy akár színes cukorkákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20×5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1353
- Feltöltés dátuma: 2015. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Ideális kezdése az új évnek ez a mesés citromos és narancsos pite. A receptem a pite brit változata. A krém kissé savanykás, ám a tetejére készített tejszínes hab kiegyensúlyozza a desszertünk édességét, és így egy mennyei ízvilágot kapunk.