r
Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett túrós pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
klepiéva
Szénhidrátcsökkentett túrós pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

531
Kalória
26g
Fehérje
44.9g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
14.4g
Víz
68.1g
Koleszterin
807.5mg
Rost
3.6g
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

túrókrém

Összesen 531 kcal
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

túrókrém

Összesen 3178 kcal
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

túrókrém

Összesen 233 kcal
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 531 kcal
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    1544 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 3178 kcal
  • 23% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A kétféle lisztet (dia-wellnes CH csökkentett liszt és normál liszt) elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, az édesítőszert (dia-wellnes 1:4 édesítő) és a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk a kókuszolajat, amivel elmorzsoljuk. Végül összegyúrjuk a tojással és a tejföllel.
  2. Kb. fél órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a túrókrémet. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és az étkezési keményítőt. Én szoktam egy tojás sárgáját is hozzátenni, de ez nem szükséges. Ha túl keménynek találjuk a túrókrémet, tegyünk hozzá egy kanál tejfölt.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtjuk, és a kizsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, rákenjük a túrókrémet, majd rátesszük a másik tésztalapot. Én egy 20 X 30 cm-es tepsit használtam.
  5. Tojással megkenjük, és megsütjük.
  6. A teteje általában jobban sül, ezért amikor az szép pirosra sült, akkor tegyünk rá sütőpapírt, és süssük, hogy az alja is megsüljön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30

Egy túrótortát akartam sütni a kollégáimnak, amihez jó sok túrót kellett vennem. A tortasütés elmaradt, a túró viszont megmaradt. Így ki kellett találni valamit, aminek ez a recept lett a vége.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!