r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Voith Ági módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Székelykáposzta Voith Ági módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 7148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.2 g

Zsír

  • Összesen
    622 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19218.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    881 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    15966 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2444.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4443 micro
Összesen 7148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    499 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és egy nagyobb fazékban vagy mázas cserépedényben kiolvasztjuk.
  2. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd hozzátesszük a szalonnához, és üvegesre hevítjük.
  3. Ezután a savanyú káposztát és a húsokat rétegezve elrendezgetjük a fazékban. Egy réteg savanyú káposztára egy réteg húst teszünk, és így tovább. A füstölt szalonna bőrét is hozzátesszük a székelykáposztához.
  4. Végezetül hozzátesszük a megtisztított fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük őrölt borssal, pirospaprikával, kaporral, és csomborral.
  5. Amennyiben szükséges, egy kevés vizet öntünk a káposztához. Lassú tűzön, kb. 2-3 órán át készre főzzük.
  6. A sertésköröm akkor jó, amikor már a hús teljesen leválik a csontjáról. A kész székelykáposztát bőséges tejföllel és puha házi kenyérrel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 260
  • Össznézettség: 172543
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Voith Ági színművésznő édesanyjától, Mészáros Ágitól  tanulta ennek a nagyszerű, különleges székelykáposztának a receptjét, amely csaknem 150 éves múltra tekint vissza. Ez a típusú székelykáposzta 6-féle sertéshúst tartalmaz, és kizárólag nagyon jó minőségű, házi alapanyagokból készül. A művésznő, családjának chili paprikával készíti, de aki nem szereti a csípős ízvilágú ételeket, nyugodtan elhagyhatja, anélkül is istenien finom végeredményt kapunk. A füstölt házi szalonna bőrét feltétlenül érdemes felhasználnunk a káposzta készítésénél, mert az értékes pörzsanyagok mellett, kellemes füstös ízt kölcsönöz a székelykáposztának.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...